Найстаріша газета Житомирщини припиняє роботу

Найстаріша газета Житомирщини припиняє роботу

29 Грудня 2023
4756
29 Грудня 2023
20:38

Найстаріша газета Житомирщини припиняє роботу

4756
Причиною закриття «Житомирщини» називають важкий фінансовий клімат, що спричинив значне зменшення кількості передплатників.
Найстаріша газета Житомирщини припиняє роботу
Найстаріша газета Житомирщини припиняє роботу

Друкована газета «Житомирщина», заснована 1919 року, припиняє свою діяльність. Про це повідомив комерційний директор видання Богдан Лісовський.

Причиною закриття «Житомирщини» Лісовський назвав важкий фінансовий клімат, що спричинив значне зменшення кількості передплатників.

«Також на цю ситуацію вплинули й “драконівські” підвищення ціни за свої послуги та перебої з вчасною доставкою періодики поштарями, підвищення друкарських послуг та ціни на газетний папір», — написав він. 

У коментарі представниці ІМІ Богдан Лісовський повідомив, що останнім часом у редакції працювало шість осіб, ще декілька людей перебували за кордоном.

«Колектив написав заяви на звільнення, майно буде все продане, кошти будуть розподілені за борг із зарплати перед усіма працівниками», — повідомив Лісовський.

У приймальні редактора газети Григорія Павлова підтвердили, що видання припиняє діяльність, але від розмови про це редактор відмовився.

«Житомирщина» — обласна громадсько-політична газета. Заснована в березні 1919 року після окупації Житомира російськими більшовицькими військами. Протягом радянського часу була офіційним органом обкому Комуністичної партії під назвою «Радянська Житомирщина».

Як розповів Богдан Лісовський, після Другої світової війни газета виходила шість разів на тиждень накладом 140 тисяч примірників, у редакції працювали 100 осіб, 40 із яких — творчі працівники.

Нагадаємо, 18 квітня цього року на 82-му році життя помер багаторічний редактор обласної газети «Житомирщина» Дмитро Панчук.

Фото: Оксана Трокоз, ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4756
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду