Французька газета Libération підготувала спеціальний випуск про Україну

Французька газета Libération підготувала спеціальний випуск про Україну

20 Лютого 2024
1370
20 Лютого 2024
18:49

Французька газета Libération підготувала спеціальний випуск про Україну

1370
На 20 сторінках номера, що вийшов друком напередодні другої річниці великої війни, можна прочитати, зокрема, репортажі французьких журналістів з різних куточків України, розмову з фотографом Євгеном Малолєткою, інтерв'ю з керівником ГУР Кирилом Будановим, а також статтю про те, як в українській армії спільно воюють члени родин.
Французька газета Libération підготувала спеціальний випуск про Україну
Французька газета Libération підготувала спеціальний випуск про Україну

Одна з найбільших газет Франції Libération другий рік поспіль підготувала спеціальний випуск, присвячений Україні. Детальніше про матеріали, які містить видання, «Детектору медіа» розповіла українська журналістка Крістіна Бердинських, яка долучилася до створення номера.  

На 20 сторінках випуску можна прочитати репортажі французьких журналістів із різних куточків України, зокрема Харківщини, Донеччини, півдня та заходу, про життя пересічних українців в умовах війни. Серед матеріалів також — портрет Володимира Зеленського через два роки повномасштабного вторгнення, розмова з фотографом Євгеном Малолєткою, а також стаття про те, як в українській армії спільно воюють члени родин, як-от брати, чоловік та дружина чи батько й син. 

Сама Крістіна Бердинських у співавторстві з французьким колегою Стефаном Сіоаном підготувала для номера інтерв'ю з керівником ГУР Кирилом Будановим.

«Інтерв'ю стосувалося оцінки ситуації в країні сьогодні, українських військовополонених, французької допомоги по конкретних видах озброєння, а також того, що зараз відбувається в Росії, чи зміниться там ситуація після президентських виборів у березні цього року та чого від цього можна очікувати Україні», — поділилася журналістка.

Серед іншого медійниця відзначила чуттєву світлину на обкладинці, зроблену французьким фотографом Елліоттом Верд'є в Україні у 2022 році, а також зауважила, що всі українські міста в газеті написані з українською транслітерацією.

«Я дуже вражена якістю роботи редакції і тією кількістю зусиль, які вони доклали, щоб передати почуття людей, їхнє життя. Все ж таки 20 сторінок в одній з трьох найбільших загальнонаціональних газет Франції — це багато. Те, що французьке видання вважає, що увагу до України в такій кількості варто зберігати, можна вважати важливим показником.

У листопаді минулого року, коли почалося загострення конфлікту в Ізраїлі та Газі, інтерес до України трохи впав. Зараз усе частіше говорять про певну втому світу від війни в Україні, зокрема інформаційну, але я бачу, що західні колеги зараз роблять дуже багато матеріалів, особливо напередодні таких річниць. Це дуже важливо, адже збереження уваги до України є запорукою подальшої підтримки від західного суспільства», — зазначила вона.  

Придбати доступ до спецвипуску або його окремих матеріалів можна за посиланням

Фото: обкладинка спецвипуску Libération

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1370
Читайте також
17.01.2024 14:44
Інга Вишневська
Анастасія Голумбйовська
для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду