У Росії заблокували сайт міжнародної організації «Репортери без кордонів»

У Росії заблокували сайт міжнародної організації «Репортери без кордонів»

21 Квітня 2024
1198
21 Квітня 2024
13:17

У Росії заблокували сайт міжнародної організації «Репортери без кордонів»

1198
За даними «Роскомсвободи», блокування також зазнали сайт фонду українського підприємця та медіавласника Віктора Пінчука, проєкт «OSINT-бджоли», домен проєкту «Хочу жити» та посилання зі зверненням до росіян на польському сайті Legion Polski.
У Росії заблокували сайт міжнародної організації «Репортери без кордонів»
У Росії заблокували сайт міжнародної організації «Репортери без кордонів»

У Росії заблокували сайт міжнародної організації «Репортери без кордонів». Про це повідомив проєкт «Роскомсвобода».

Як зауважують в повідомленні, наразі невідомо, що саме стало причиною блокування. Його застосували на вимогу неназваного «державного органу» (ймовірно, генпрокуратури Росії).

«Репортери без кордонів» — неурядова організація, яка займається захистом свободи слова та журналістів у всьому світі. Організація проводить боротьбу з цензурою та виступає за звільнення журналістів, котрі перебувають в ув'язненні, пов'язаному з їхньою професійною діяльністю. Щороку RSF також публікує рейтинг політиків, які утискають незалежні медіа у своїх країнах. До рейтингів останніх років входять, зокрема, глава країни Володимир Путін, голова Чечні Рамзан Кадиров та самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

За даними «Роскомсвободи», блокування також зазнали сайт фонду українського підприємця та медіавласника Віктора Пінчука, проєкт «OSINT-бджоли», який допомагає ідентифікувати російських військових, що воюють в Україні, домен проєкту «Хочу жити» для російських солдатів, які хочуть здатися в полон ЗСУ, та посилання зі зверненням до росіян на польському сайті Legion Polski.

Нагадаємо, в березні Роскомнагляд заблокував сайт незалежного видання про життя регіонів «Говорит НеМосква». Виданню не повідомили, які публікації стали причиною блокування. Вони продовжили роботу в соціальних мережах, а також заявили про підготовку дзеркала, щоб можна було користуватися сайтом без VPN.

У лютому в Росії заблокували сайти проєктів «Радіо Свобода» в Центральній Азії. Йдеться про «Азатлик», що висвітлює події в Туркменістані, «Азаттик» — у Казахстані та Киргизстані, «Озодлік», який пише про Таджикистан, та «Озоді», на якому йдеться про Узбекистан. Раніше для російських читачів були заблоковані окремі публікації чи російськомовні версії цих ресурсів, тепер вони блокуються з усіма доменами і піддоменами.

Фото: RSF

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1198
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду