Роскомнагляд заблокував сайт російського видання «Говорит НеМосква»

Роскомнагляд заблокував сайт російського видання «Говорит НеМосква»

9 Березня 2024
513
9 Березня 2024
12:41

Роскомнагляд заблокував сайт російського видання «Говорит НеМосква»

513
Наразі медійники продовжують роботу в соціальних мережах, а також готують дзеркало, щоб можна було користуватися сайтом видання про регіони без VPN.
Роскомнагляд заблокував сайт російського видання «Говорит НеМосква»
Роскомнагляд заблокував сайт російського видання «Говорит НеМосква»

Роскомнагляд заблокував сайт незалежного видання про життя регіонів «Говорит НеМосква». Про це повідомляється в телеграм-каналі видання, передає російська служба «Радіо Свобода».

Виданню не повідомили, які публікації стали причиною блокування. Наразі вони продовжують роботу в соціальних мережах, а також готують дзеркало, щоб можна було користуватися сайтом без VPN.

Медіа «Говорит НеМосква» запустили восени 2022 року. Його головним редактором став Віктор Мучник, який очолював телеканал ТВ2, заблокований після початку війни Росії проти України.

«Росія майбутнього, якщо їй судилося бути, має бути перезбирана знизу. Якщо її знову почнуть збирати в Москві, вона з великою ймовірністю стане такою ж, якою вона є зараз: імперською, колонізаторською, небезпечною для сусідів. Тому точкою збирання нової країни мають стати регіони: Сибір, Кубань, Башкортостан, Татарстан, Урал…», — так пояснювали тоді ідею створення проєкту його засновники.

Нагадаємо, в лютому в Росії заблокували сайти проєктів «Радіо Свобода» в Центральній Азії. Йдеться про «Азатлик», що висвітлює події в Туркменістані, «Азаттик» — у Казахстані та Киргизстані, «Озодлік», який пише про Таджикистан, та «Озоді», на якому йдеться про Узбекистан. Раніше для російських читачів були заблоковані окремі публікації чи російськомовні версії цих ресурсів, тепер вони блокуються з усіма доменами і піддоменами.

Фото: Общественная служба новостей

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
513
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду