Трагедія під час зйомок «Іржі»: Реквізиторка фільму, яку визнали винною у вбивстві української операторки, отримала вирок

Трагедія під час зйомок «Іржі»: Реквізиторка фільму, яку визнали винною у вбивстві української операторки, отримала вирок

16 Квітня 2024
2478
16 Квітня 2024
08:31

Трагедія під час зйомок «Іржі»: Реквізиторка фільму, яку визнали винною у вбивстві української операторки, отримала вирок

2478
Адвокати Гутьєррез-Рід просили пом'якшити вирок, зокрема з можливістю умовного терміну, але прокурори наполягали на ув'язненні терміном на 18 місяців через відсутність каяття.
Трагедія під час зйомок «Іржі»: Реквізиторка фільму, яку визнали винною у вбивстві української операторки, отримала вирок
Трагедія під час зйомок «Іржі»: Реквізиторка фільму, яку визнали винною у вбивстві української операторки, отримала вирок

Наглядачку за зброєю під час зйомок фільму «Іржа» Ганну Гутьєррез-Рід, яку визнали винною в ненавмисному вбивстві операторки українського походження Галини Гатчинс у 2021 році, засуджено до 18 місяців ув'язнення. Про це повідомляє AP.

Вирок Гутьєррез-Рід винесла суддя штату Нью-Мексико Мері Марлоу-Саммер, яка здійснює нагляд за процесом проти актора Алека Болдвіна.

Прокурори звинуватили Гутьєррез-Рід у тому, що вона принесла бойові набої на знімальний майданчик «Іржі», де це було прямо заборонено, а також у тому, що вона не дотримувалася елементарних правил безпеки при поводженні зі зброєю. Після двотижневого судового процесу присяжні обговорювали свій вердикт близько трьох годин.

Адвокат сім’ї Гатчинс із Лос-Анджелеса Глорія Оллред зачитала заяву матері Ольги Соловей, котра мешкає в Києві, яка сказала, що її життя розкололося навпіл і що час не зцілив, а лише продовжив її біль і страждання.

Адвокати Гутьєррез-Рід просили пом'якшити вирок, зокрема з можливістю умовного терміну, але прокурори наполягали на ув'язненні терміном на 18 місяців через відсутність каяття. Адвокати наголошували на відносно молодому віці Гутьєррез-Рід «і на тому, який руйнівний вплив матиме злочин на її подальше життя».

Після винесення вердикту Гутьєррез-Рід адвокати вимагали нового судового розгляду і просили звільнити її з в'язниці.

Нагадаємо, 26-річна Гутьєррез-Рід відповідала за зброю під час зйомок вестерну «Іржа» в жовтні 2021 року, коли на репетиції актор Алек Болвін вистрілив із зарядженого бойовим патроном револьвера, внаслідок чого загинула операторка Галина Гатчинс, а режисер Джоел Соуза отримав поранення.

Як встановило слідство, реквізитний револьвер Болдвіну видав перед зйомками помічник режисера Дейв Голлс, який повідомив акторові, що в зброї немає бойових патронів.

20 січня 2023 року стало відомо, що Алеку Болдвіну та Ганні Гутьєррез-Рід висунуть звинувачення і будуть судити.

Спочатку йшлося про те, що Болдвіну загрожує від 18 місяців до 5 років ув’язнення, але згодом прокурори пом'якшили звинувачення голлівудському актору, скоротивши можливий термін ув'язнення для нього до максимум 18 місяців.

Оператор Росс Аддієго, костюмер Доран Кертін і технічний працівник фільму «Іржа» Різ Прайс також подали позов проти Алека Болдвіна та продюсерів картини. У позові стверджувалося, що всі вони стояли поруч із Болдвіном, коли він здійснив постріл. Позивачі заявили, що вони отримали «вибухові травми», і вимагали відшкодування збитків. 

Болдвін не визнав своєї провини в загибелі Гатчинс на знімальному майданчику. Згодом стало відомо, що він попросив суд відхилити позов, який проти нього подали українські родичі загиблої — батьки та сестра. Він стверджував, що українські родичі Гатчинс не були з нею близькими ні фізично, ані емоційно.

Наприкінці березня 2023-го Дейв Голлс, перший помічник режисера вестерну «Іржа», визнав провину й отримав покарання — шість місяців умовного терміну з випробувальним терміном без нагляду, штраф у розмірі 500 доларів, 24 години громадських робіт і курси з безпеки вогнепальної зброї.

У червні американські прокурори звинуватили фахівчиню зі зброї Ганну Гутьєррез-Рід, яка працювала у складі знімальної групи фільму «Іржа», в маніпулюванні доказами у зв’язку з трагічним пострілом.

У січні 2024 року велике журі присяжних висунуло Алеку Болдвіну чергове звинувачення в ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс. 

Читайте також: 

На фото — Ганна Гутьєррез-Рід

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2478
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду