detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
16.04.2024 08:31
Трагедія під час зйомок «Іржі»: Реквізиторка фільму, яку визнали винною у вбивстві української операторки, отримала вирок
Трагедія під час зйомок «Іржі»: Реквізиторка фільму, яку визнали винною у вбивстві української операторки, отримала вирок
Адвокати Гутьєррез-Рід просили пом'якшити вирок, зокрема з можливістю умовного терміну, але прокурори наполягали на ув'язненні терміном на 18 місяців через відсутність каяття.

Наглядачку за зброєю під час зйомок фільму «Іржа» Ганну Гутьєррез-Рід, яку визнали винною в ненавмисному вбивстві операторки українського походження Галини Гатчинс у 2021 році, засуджено до 18 місяців ув'язнення. Про це повідомляє AP.

Вирок Гутьєррез-Рід винесла суддя штату Нью-Мексико Мері Марлоу-Саммер, яка здійснює нагляд за процесом проти актора Алека Болдвіна.

Прокурори звинуватили Гутьєррез-Рід у тому, що вона принесла бойові набої на знімальний майданчик «Іржі», де це було прямо заборонено, а також у тому, що вона не дотримувалася елементарних правил безпеки при поводженні зі зброєю. Після двотижневого судового процесу присяжні обговорювали свій вердикт близько трьох годин.

Адвокат сім’ї Гатчинс із Лос-Анджелеса Глорія Оллред зачитала заяву матері Ольги Соловей, котра мешкає в Києві, яка сказала, що її життя розкололося навпіл і що час не зцілив, а лише продовжив її біль і страждання.

Адвокати Гутьєррез-Рід просили пом'якшити вирок, зокрема з можливістю умовного терміну, але прокурори наполягали на ув'язненні терміном на 18 місяців через відсутність каяття. Адвокати наголошували на відносно молодому віці Гутьєррез-Рід «і на тому, який руйнівний вплив матиме злочин на її подальше життя».

Після винесення вердикту Гутьєррез-Рід адвокати вимагали нового судового розгляду і просили звільнити її з в'язниці.

Нагадаємо, 26-річна Гутьєррез-Рід відповідала за зброю під час зйомок вестерну «Іржа» в жовтні 2021 року, коли на репетиції актор Алек Болвін вистрілив із зарядженого бойовим патроном револьвера, внаслідок чого загинула операторка Галина Гатчинс, а режисер Джоел Соуза отримав поранення.

Як встановило слідство, реквізитний револьвер Болдвіну видав перед зйомками помічник режисера Дейв Голлс, який повідомив акторові, що в зброї немає бойових патронів.

20 січня 2023 року стало відомо, що Алеку Болдвіну та Ганні Гутьєррез-Рід висунуть звинувачення і будуть судити.

Спочатку йшлося про те, що Болдвіну загрожує від 18 місяців до 5 років ув’язнення, але згодом прокурори пом'якшили звинувачення голлівудському актору, скоротивши можливий термін ув'язнення для нього до максимум 18 місяців.

Оператор Росс Аддієго, костюмер Доран Кертін і технічний працівник фільму «Іржа» Різ Прайс також подали позов проти Алека Болдвіна та продюсерів картини. У позові стверджувалося, що всі вони стояли поруч із Болдвіном, коли він здійснив постріл. Позивачі заявили, що вони отримали «вибухові травми», і вимагали відшкодування збитків. 

Болдвін не визнав своєї провини в загибелі Гатчинс на знімальному майданчику. Згодом стало відомо, що він попросив суд відхилити позов, який проти нього подали українські родичі загиблої — батьки та сестра. Він стверджував, що українські родичі Гатчинс не були з нею близькими ні фізично, ані емоційно.

Наприкінці березня 2023-го Дейв Голлс, перший помічник режисера вестерну «Іржа», визнав провину й отримав покарання — шість місяців умовного терміну з випробувальним терміном без нагляду, штраф у розмірі 500 доларів, 24 години громадських робіт і курси з безпеки вогнепальної зброї.

У червні американські прокурори звинуватили фахівчиню зі зброї Ганну Гутьєррез-Рід, яка працювала у складі знімальної групи фільму «Іржа», в маніпулюванні доказами у зв’язку з трагічним пострілом.

У січні 2024 року велике журі присяжних висунуло Алеку Болдвіну чергове звинувачення в ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс. 

Читайте також: 

На фото — Ганна Гутьєррез-Рід

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY