30 березня на телеканалі «Дім» — прем’єра серіалу «Шлях до дому»

30 березня на телеканалі «Дім» — прем’єра серіалу «Шлях до дому»

28 Березня 2024
670
28 Березня 2024
13:28

30 березня на телеканалі «Дім» — прем’єра серіалу «Шлях до дому»

670
В основі сюжету — взаємини двох українських родин, з Криму й Донбасу, які одночасно придбали в аферистів один і той самий будинок.
30 березня на телеканалі «Дім» — прем’єра серіалу «Шлях до дому»
30 березня на телеканалі «Дім» — прем’єра серіалу «Шлях до дому»

У суботу, 30 березня, о 19:30 на телеканалі «Дім» відбудеться прем’єра серіалу «Шлях до дому». Про це канал повідомив «Детектор медіа» пресрелізом.

Проєкт став одним із переможців мистецького конкурсу ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» у 2023 році. На виробництво цього серіалу з держбюджету було виділено 8,8 млн грн.

На замовлення держпідприємства «МПІУ» над виробництвом працював «КС Продакшн».

В основі сюжету — взаємини двох українських родин, з Криму й Донбасу, які одночасно придбали в аферистів один і той самий будинок.

«Несхожі ментально, традиційно, релігійно, родини кримських татар та українців з Донеччини вчаться жити під одним дахом та намагаються з'ясовувати, хто головний в їхньому спільному домі. Як вирішиться проблема з аферою, чи зможуть дві різні родини жити разом та чи не завадять побутові сварки старшого покоління на тлі  розмов про можливе вторгнення Росії в Україну коханню їхніх дітей? Про це глядач дізнається вже цієї суботи», — йдеться в анонсі каналу. 

Режисер серіалу «Шлях до дому» — Денис Тарасов, сценаристи — Гульсум Халілова, Микола Рибалка, Олексій Комаровський, Ганна Жижа, композитор — Сергій Стамов.

У ролях: Леся Самаєва, Андрій Пономаренко, Ельзара Баталова, Андрій Романій, Михайло Кукуюк, Остап Ступка, Юрій Гребельник, Григорій Боковенко та інші.

За словами режисера Дениса Тарасова, творча команда серіалу була уважною як до розкриття унікальних рис героїв, так і до акцентів на спільних емоціях, тривогах, почуттях і подіях, які об’єднують українців незалежно від етнічної належності чи місця народження.

«Оскільки події серіалу розгортаються до лютого 2022 року, до повномасштабного вторгнення Росії, то ми покажемо, як по-різному голови родин (Андрій і  Ескендер) сприймають чутки та розмови про можливий напад. Глядач впізнає себе в обох, адже хтось із нас так само серйозно сприймав наближення великої війни і готувався до неї: проходив курси первинної медичної допомоги, робив запаси провіанту, облаштував бункери, — а хтось відмахувався від цих думок, не вірив у можливість подібного жахіття у ХХІ сторіччі і продовжував жити безтурботним життям. Впевнений, бачити самих себе до війни на екрані і співпереживати героям для глядачів буде цікаво», — прокоментував режисер.

У своєму повідомленні канал «Дім» також зазначив, що серіал «Шлях до дому» буде доступний на платформі кіно й телебачення «Київстар ТБ». Крім цього, через місяць його можна буде переглянути на ютуб-каналі телеканалу «Дім».

Читайте також:

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що 4 березня в ефірі телеканалу ТЕТ стартував третій сезон комедійного серіалу «СидОренки-СидорЕнки». 

Також ми писали, що StarLight Media запускає новий канал — «ICTV серіали».

Телеканал HBO розірвав контракт із проросійським актором Мілошем Биковичем після критики з боку України.

Фото: «Дім»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
670
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду