Як українці дивилися телеканали, серіали та новини у лютому: аналітика від Київстар ТБ

Як українці дивилися телеканали, серіали та новини у лютому: аналітика від Київстар ТБ

9 Березня 2024
1069
9 Березня 2024
14:51

Як українці дивилися телеканали, серіали та новини у лютому: аналітика від Київстар ТБ

1069
У лютому 2024 року на телеекранах українців запрем'єрило: в ефірі з'явилося відразу декілька нових серіалів.
Як українці дивилися телеканали, серіали та новини у лютому: аналітика від Київстар ТБ
Як українці дивилися телеканали, серіали та новини у лютому: аналітика від Київстар ТБ

Так, 19 лютого на 1+1 Україна вийшли декілька новинок — мелодрама «Ціна втечі», містично-драматичний «Мольфар», серіал «Ловець снів» у жанрі скриптед-реаліті та новий сезон шоу «Говорить вся країна». Телеканал 2+2 підготував для своїх глядачів серіал «Друзі», а СТБ – драматичний серіал «Перевізниця».

Платформа кіно та телебачення Київстар ТБ знайомить з основними результатами теледивлення в лютому. В цій аналітиці ви дізнаєтеся, як українці споживали новинний та розважальний контент, а також побачите канали-лідери останнього місяця зими.

Нагадаємо, що поки тривають оновлення панелі Nielsen, яка до повномасштабної війни займалася телевимірюваннями, ринок продовжує орієнтуватися на дані переглядів від ОТТ-платформ. Так, з червня 2023 року платформа надає звіти по дивленню на основі тільки платних підписок.

ТОП-10 телеканалів у лютому 2024 року

Очолює список телеканал СТБ, частка якого зросла на 1,2 п.п. і становила 8%. На другому місці Новий, який опустився на 1 п.п та отримав частку 7,1%. За ним із часткою 5,9% йде 1+1 Україна (-1,5 п.п. до січня). На четвертому місці опинився ТЕТ з незначним зниженням частки на 0,1 п.п. у порівнянні до попереднього місяця — 5,3%. Далі йде 2+2 — 5,3% частки зі зростанням на 0,2 п.п. у порівнянні до січня.

1+1 Марафон збільшив свою частку на 0,1 п.п. та перейшов із сьомого на шосте місце в лютому. Показники телеканалу ICTV2 впали: частка становить 4,4% (-1,2 п.п. до січня), а от  ICTV демонструє незначне зростання на 0,1 п.п.

Телеканал Бігуді демонструє рекордну місячну частку у вимірюванні — 3,2 % (+ 1,3 п.п. у порівнянні до січня). Замикає десятку лідерів теледивлення тематичний плейлист Подорожі — безкоштовна добірка контенту від 1+1 mediaчастка якого збільшилася на 0,1 п.п. і становила у лютому 2,5%.

Медіагрупи та дивлення

Власні та партнерські телеканали 1+1 media — 1+1 Україна, ТЕТ, 2+2, 1+1 Марафон, ПЛЮСПЛЮС, Бігуді, KVARTAL TV та Comedy Central — продовжують очолювати рейтинг медіагруп із часткою 26,6%.

Канали групи StarLightMedia — Новий, СТБ, ICTV2, ICTV — посіли 2 місце та зібрали сумарну частку 25,5% (-0,9 п.п до січня). Inter Media Group на третьому місці й продовжує демонструвати зростання в лютому на 0,8 п.п. у порівнянні до січня.  Її частка становила 3,6%.

Дивлення новинного контенту

Сумарна частка основних телеканалів, які транслюють марафон «Єдині новини» на платформі Київстар ТБ, у лютому показала зростання на 0,2 п.п. та становила 9,6%. Незмінним лідером залишається 1+1 Марафон, частка якого в лютому склала 4,5% (+ 0,1 п.п.). На другому місці ICTV, який збільшив частку на 0,1 п.п. до 4,3%. Показники Інтера без змін — 0,5%.

Серед новинних каналів свої січневі показники зберегли 24 канал — 1,1% і 5 канал — 0,2%. Зростання частки демонструють Прямий — 0,8% частки (+ 0,1 п.п.) та Еспресо — 0,7% (+ 0,1 п.п.).

Найпопулярніші серіали та фільми на Київстар ТБ у лютому

Очолив ТОП за кількістю переглядів від унікальних абонентів міні-серіал «Перші дні». До слова, в ефірі телеканалу 1+1 Україна під час своєї телепрем'єри він здобув частку 5,5%. Нагадаємо, що над створенням серіалу «Перші дні» працювала команда кіностудії FILM.UA в партнерстві з національними мовниками Норвегії, Швеції й Фінляндії та німецькою дистриб'юторською компанією «Red Arrow Studios International». Сюжет «Перших днів» розгортається в Києві на початку повномасштабного вторгнення. Серіал розповідає шість різних історій українців, як вони зустріли 24 лютого 2022 року.

На другому місці за популярністю опинилися «СидорЕнки-СидОренки» на ТЕТ. Трійку лідерів закриває проєкт «Світ навиворіт. Україна». За ними опинилися «Ціна втечі», «Перевізниця» і «Якщо чесно».

У лютому свою річницю на Київстар ТБ відзначив серіал «Скажені сусіди», який продовжує утримувати лідерські позиції за кількістю переглядів від унікальних абонентів та стабільно потрапляє в десятку найкращих на платформі.

Особливу увагу варто звернути на стрічку «Довга доба», телевізійна прем'єра якої відбулася 24 лютого на 1+1 Україна, здобувши частку 11,9%. «Довга доба» — спільний проєкт режисера Алана Бадоєва та телеканалу 1+1 Україна. Ця стрічка очима українців показує, якими були перші місяці Великої війни. До її створення долучилися 12 тисяч українців, які фіксували злочини ворога на свої телефони. Ці відео команді Бадоєва надсилали з різних куточків України, в тому числі з окупованих територій. Загалом вона опрацювала понад 200 тисяч годин відеоматеріалу.

Також гарний результат в ефірі 2+2 показав документальний проєкт «Володарі неба 2. На межі» — 4,5% частки.

Джерело даних: Київстар ТБ

Дізнавайтеся більше про новинки на платформі в телеграм-каналі «Кіно для ТБ».

Довідково:

Київстар ТБ — спільний проєкт 1+1 media та Київстар, заснований 11 грудня 2019 року. Це платформа кіно та телебачення, що надає користувачам доступ до сотень тисяч годин вітчизняного та закордонного контенту, прямоефірних програм і регулярно пропонує ексклюзивні допрем’єрні покази проєктів. Платформа нараховує понад 400 телеканалів і VOD-бібліотеку із 20 тис. фільмів, серіалів, мультфільмів і шоу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1069
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду