На фронті загинув фотограф Володимир Миронюк (ОНОВЛЕНО)

На фронті загинув фотограф Володимир Миронюк (ОНОВЛЕНО)

30 Вересня 2023
3274
30 Вересня 2023
10:19

На фронті загинув фотограф Володимир Миронюк (ОНОВЛЕНО)

3274
Кілька днів тому він зробив останній фоторепортаж на позиції української піхоти, де росіяни вели «ураганний обстріл».
На фронті загинув фотограф Володимир Миронюк (ОНОВЛЕНО)
На фронті загинув фотограф Володимир Миронюк (ОНОВЛЕНО)

На фронті під Курдюмівкою на Донеччині загинув фотограф Володимир «Джон» Миронюк. Йому було 59 років. Про це 29 вересня повідомив журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, Миронюк загинув на передових позиціях «з фотоапаратом у руках, з кадрами останнього, найризикованішого репортажу». Фотограф зробив його кілька днів тому на позиції української піхоти, де росіяни вели багатоденний «ураганний обстріл». Три дні його тіло не могли забрати через атаки окупантів. 

«Описати його особистість дуже непросто. Українець, громадянин США, в Америці він працював багато років водієм-далекобійником. В Україну він приїхав надовго, коли почався Майдан. Він не був професійним журналістом. Він не був професійним фотографом. Він не був професійним солдатом. Але його вражаючі фотографії бачили багато людей, і щоб робити таке там, де він був на фронті, треба мати серце та витривалість воїна», — розповів Бутусов.

Він зазначив, що Миронюк неодноразово безпосередньо брав участь у бойових діях як доброволець та побував на всіх ділянках фронту. У США «Джон» фотографував природу, а в Україні почав робити світлини військових, які публікував на своїй фейсбук-сторінці.

«Він з 2014-го став одним з людей-талісманів на фронті, і віддячував фотографіями кожному солдату, якого зустрічав. (...) В архіві Володимира Миронюка унікальні кадри дуже багатьох українських героїв, чудові портрети, за якими багато історій», — додав Юрій Бутусов.

Наразі друзі загиблого фотографа шукають заклад у Києві, в якому можна було б організувати фотовиставку його робіт.

Головна редакторка видання «Петропавлівка.city» та газети «Степова зоря» Ірина Ситнік у коментарі ІМІ розповіла, що Володимир працював у виданні позаштатним фото- та відеографом. Разом вони їздили на позиції.

«Володимир Миронюк не був військовим, він з 2022 року був вільним фотографом. Він українець, але жив в США і мав громадянство США. З ним ми познайомилися на початку 2023 року. Так ми і почали співпрацювати. Він мені також передав багато архівів своїх. Це відео, де і війна зафіксована і воєнні злочини. Він не хотів, щоб це пропало і після перемоги це можна буде показати. Дуже довго не могли знайти його документи, по ньому було посвідчення редакції», — розповіла редакторка.

Церемонія прощання з фотографом відбудеться 1 жовтня у Києві на Байковому кладовищі о 12.00. 

«Детектор медіа» висловлює щире співчуття рідним і близьким Володимира Миронюка.

Фото: WM Blood / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3274
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Tom
213 дн. тому
Доброго дня, пані/пані, Вам потрібна термінова позика, щоб погасити свої борги, або вам потрібна позика на капітал, щоб покращити свій бізнес? Вам відмовили банки та інші фінансові установи? Вам потрібен консолідаційний кредит чи іпотека? більше не шукайте, оскільки ми тут, щоб усі ваші фінансові проблеми залишилися в минулому. Це компанія швидкого кредитування. ми пропонуємо позики тим, хто зацікавлений, за доступною процентною ставкою 2%. Сума коливається від 1000,00 доларів США до максимум 900 000 000,00 доларів США. Наші кредити добре застраховані, оскільки максимальна безпека є нашим пріоритетом. ТАКОЖ ПОТРІБНІ ІНВЕСТОРИ. Зв'яжіться з нами електронною поштою: tommyloanfirm@gmail.com З повагою Томмі
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду