Росіяни моніторять сторінки мешканців ТОТ у соцмережах перед «виборами»

Росіяни моніторять сторінки мешканців ТОТ у соцмережах перед «виборами»

11 Березня 2024
605
11 Березня 2024
08:42

Росіяни моніторять сторінки мешканців ТОТ у соцмережах перед «виборами»

605
Моніторингові групи при окупаційних адміністраціях моніторять пости «лідерів думок» і щотижня відправляють звіт про їхню позицію.
Росіяни моніторять сторінки мешканців ТОТ у соцмережах перед «виборами»
Росіяни моніторять сторінки мешканців ТОТ у соцмережах перед «виборами»

Напередодні незаконних «виборів президента РФ» на тимчасово окупованих територіях України росіяни почали вивчати сторінки місцевих мешканців у соцмережах. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Як повідомляється, при окупаційних адміністраціях на ТОТ росіяни створили моніторингові групи, які досліджують пости «лідерів думок» у різних галузях щодо їхніх позицій. Щотижня звіт з такими особами та поміткою щодо тональності їхніх висловів відправляється далі.

«Таким чином росіяни хочуть не допустити “дезінформації” перед “виборами” й заглушити всіх незгодних», — стверджує ЦНС.

Центр національного спротиву закликає бути обачним й повідомляти їх про позиції російської армії та переміщення колаборантів.

Як раніше повідомляв «ДМ», під час підготовки до незаконних «виборів» російські загарбники за допомогою штучного інтелекту перевіряють гаджети місцевого населення тимчасово захоплених регіонів, щоб виявити, яку саме інформацію хочуть знати люди.

Нагадаємо, на окупованих територіях України триває посилена підготовка до так званих «виборів президента РФ».

Зокрема, керівництво Росії наказало окупаційним адміністраціям забезпечити серед місцевої молоді не менше 72% підтримки Путіна на «виборах». В університетах у тимчасово захоплених регіонах набирають «спостерігачів» для незаконних виборів президента РФ.

Нещодавно в рамках передвиборчої агітації за Путіна на окупованих територіях стартував так званий «фестиваль молоді», на який росіяни звозять  з різних країн право- та ліворадикалів, фінансованих Кремлем.  

Щоб створити видимість високої явки, Кремль допускає «голосування» за місцем проживання без російського паспорта. Окупанти проводять перевірки будинків, а виявлених мешканців змусять «голосувати» вдома. Також по квартирах мешканців ТОТ «волонтери» та російські солдати примусово збирають підписи на підтримку Путіна

Окрім цього, за участь у псевдовиборах росіяни пропонують пенсіонерам на ТОТ 5 тис. рублів.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вважає незаконно організовані вибори президента Росії на тимчасово окупованих територіях України інформаційно-психологічною операцією РФ. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародних партнерів, іноземні медіа та незалежних репортерів не висвітлювати псевдовибори на тимчасово окупованих українських територіях.

Ілюстрація: ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
605
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду