Трудових мігрантів з Центральної Азії на окупованих землях примушують голосувати за Путіна

Трудових мігрантів з Центральної Азії на окупованих землях примушують голосувати за Путіна

14 Березня 2024
762
14 Березня 2024
21:23

Трудових мігрантів з Центральної Азії на окупованих землях примушують голосувати за Путіна

762
Чисельність трудових мігрантів, яких окупанти почали звозити ще з кінця 2022 року, сягнула вже понад 100 тисяч осіб.
Трудових мігрантів з Центральної Азії на окупованих землях примушують голосувати за Путіна
Трудових мігрантів з Центральної Азії на окупованих землях примушують голосувати за Путіна

На тимчасово окупованих територіях росіяни зганяють на «виборчі дільниці» мігрантів з Центральної Азії, інформує Центр національного спротиву.

У ЦНС повідомляють, що  переважна кількість місцевих мешканців тимчасово захоплених регіонів ігнорує псевдовибори президента РФ, які стартують 15 березня. Тож з метою фальсифікації завищеної явки «виборців» окупанти дозволили голосувати без наявності паспортів, а будівельним компаніям спустили плани відправки на «голосування» трудових мігрантів.

Мігрантів на захоплені землі росіяни почали звозити ще з кінця 2022 року. Їх чисельність сягнула вже понад 100 тисяч. За похід на «виборчу дільницю» їм обіцяють додатковий вихідний.

Центр національного спротиву зауважує, що всі, хто допомагає «легалізовувати» окупацію, понесе відповідальність.

Нагадаємо, за інформацією Головного управління розвідки, окупаційні адміністрації та пропагандисти активно поширюють фейки про начебто «85% підтримки» Володимира Путіна на захоплених територіях України. Окупанти просувають систему «мобільний виборець», яка дозволяє «проголосувати» онлайн і «без реєстрації» на окупованих територіях  Херсонської та Запорізької областей.

Крім того, представники російських окупаційних адміністрацій проводять перевірки будинків на захоплених територіях, щоб зафіксувати помешкання, де проживають люди. Оселі, в яких виявлять мешканців, стануть першими для «голосування» вдома на незаконних «виборах» президента РФ. По квартирах мешканців на ТОТ «волонтери» та російські солдати примусово збирають підписи на підтримку кандидата в президенти РФ Путіна

Напередодні так званих «президентських виборів» на тимчасово захоплених територіях окупанти тиражують безкоштовні примірники газети під назвою «Право на вибір», яку редагує окупаційна «виборча комісія», а в університетах на ТОТ набирають «спостерігачів» для незаконних виборів президента РФ. Щоб створити видимість високої явки, Кремль допускає «голосування» за місцем проживання без російського паспорта. Це відкриває простір для фальсифікацій.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародних партнерів, іноземні медіа та незалежних репортерів не висвітлювати псевдовибори на тимчасово окупованих українських територіях. 

Фото: колаж з сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
762
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду