Прессекретарка Навального підтвердила його смерть

Прессекретарка Навального підтвердила його смерть

17 Лютого 2024
914
17 Лютого 2024
13:52

Прессекретарка Навального підтвердила його смерть

914
За словами Кіри Ярмиш, співробітник колонії заявив, що тіло вбитого російського опозиціонера знаходиться у Салехарді.
Прессекретарка Навального підтвердила його смерть
Прессекретарка Навального підтвердила його смерть

Речниця російського опозиціонера Олексія Навального Кіра Ярмиш у соцмережі Х підтвердила його смерть у в'язниці. Вона заявила, що політика вбили. 

«Олексія Навального вбито. Його смерть настала 16 лютого о 14:17 за місцевим часом, як написано в офіційному повідомленні, виданому матері Олексія. Співробітник колонії заявив, що тіло Навального знаходиться у Салехарді. Його забрали слідчі СК. Нині вони проводять із ним “дослідження”», — написала Ярмиш.

Вона додала, що команда Навального вимагає, аби його тіло негайно було видано родині. 

«Я хочу сказати "дякую" всім, хто виходить, говорить і думає про Олексія. Три з половиною роки тому Путін намагався вбити Олексія, вчора він вбив його. Весь світ знає про те, що саме президент Росії особисто віддав наказ», — також зазначила прессекретарка у відеозверненні, опублікованому на ютубі.  

Нагадаємо, вдень 16 лютого російські медіа з посиланням на управління Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому автономному округу РФ повідомили про те, що в російській колонії помер опозиціонер Олексій Навальний. За даними російських медіа, причиною смерті нібито став тромб, що відірвався.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи повідомлення про смерть Навального, заявив, що в нього немає сумнівів, що політика вбили за наказом російського диктатора Володимира ПутінаПрезидент США Джо Байден також назвав Путіна відповідальним за цю смерть. 

Ввечері того ж дня біля пам'ятника жертвам політичних репресій у Петербурзі проходила стихійна акція пам'яті Олексія Навального. За даними російських медіа, по всій Росії було затримано щонайменше 100 людей, які виходили на акції. Біля пам'ятника також затримали фотографа «Новой газеты» Олексія Душутіна та журналістку RusNews Еліну Козич. 

Ще в серпні 2020 року Навального отруїли речовиною з групи «Новачок». Отруєння сталося в готельному номері в Томську, у літаку політику стало погано. Його негайно госпіталізували, а потім доставили на лікування до Німеччини. Журналістське розслідування дійшло висновку, що до отруєння причетні співробітники російської ФСБ. Після одужання Навальний повернувся до Росії, де його заарештували.

У серпні 2023-го опозиційного російського політика засудили до 19 років позбавлення волі. Його визнали винним у «створенні екстремістського співтовариства», «фінансуванні екстремістської діяльності» та інших злочинах.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
914
Читайте також
28.02.2024 13:19
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 703
17.02.2024 09:00
Павло Рудь
Костянтин Задирака
Олександр С'єдін
Леся Бідочко
Олексій Півторак
Андрій Пилипенко
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду