Байден назвав Путіна відповідальним за смерть Навального і різко висловився про конгресменів США

Байден назвав Путіна відповідальним за смерть Навального і різко висловився про конгресменів США

16 Лютого 2024
2182
16 Лютого 2024
21:53

Байден назвав Путіна відповідальним за смерть Навального і різко висловився про конгресменів США

2182
«Історія спостерігає за Палатою представників. Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута. Це буде вписано на сторінки історії», — наголосив американський президент.
Байден назвав Путіна відповідальним за смерть Навального і різко висловився про конгресменів США
Байден назвав Путіна відповідальним за смерть Навального і різко висловився про конгресменів США

Президент США Джо Байден висловив співчуття родині російського політика Олексія Навального, повідомляє «Голос Америки». 

«Я точно не здивований і обурений новиною [про смерть Олексія Навального]. Він сміливо протистояв корупції, насильству та всьому поганому, що робив уряд», — сказав американський президент. 

Повідомлення про смерть Навального Байден вважає правдивим, хоча додав, що не знає точних деталей. Він назвав Путіна відповідальним за смерть російського політика: «Путін націлився не тільки на громадян інших країн, як ми бачили з того, що зараз відбувається в Україні. Він також вчиняє жахливі злочини проти свого власного народу».  

У цьому ж виступі президент США велику увагу приділив  Україні. Зокрема, Байден у різкій формі розкритикував конгресменів Палати представників, які пішли у двотижневу відпустку, хоча так і не винесли на голосування закон про допомогу Україні. 

Він заявив, що США повинні були забезпечити фінансування, щоб Україна могла продовжувати захищатися від жорстоких атак та воєнних злочинів. 

«Історія спостерігає за Палатою представників. Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута. Це буде вписано на сторінки історії», — наголосив Джо Байден. 

«Але настав час, щоб вони активізувалися, ви так не думаєте? Замість того, аби іти у двотижневу відпустку», — сказав він, звертаючись до американських законодавців. 

«Ні. Два тижні! Вони ідуть на два тижні! Що вони собі думають, боже мій!» , — вигукнув Байден. 

За його словами, це посилює стурбованість і «майже паніку» з приводу того, чи справді Сполучені Штати є надійним союзником. Президент США назвав таку ситуацію обурливою.  

Байден також пообіцяв, що США в разі небезпеки захищатимуть кожен дюйм території НАТО: «Поки я президент, Америка дотримується наших священних зобов’язань перед союзниками по НАТО, як вони неодноразово дотримувалися своїх зобов’язань перед нами. Путін і весь світ повинні знати: якщо ворог нападе на нас, наших союзників по НАТО, Сполучені Штати захищатимуть кожен дюйм території НАТО». 

Зараз, за словами глави Білого дому, настав час для ще більшої єдності серед союзників по НАТО, щоб протистояти загрозі, яку становить путінська Росія. 

Як відомо, сьогодні Президент України Володимир Зеленський, коментуючи повідомлення про смерть ув'язненого російського опозиційного політика Олексія Навального, заявив, що в нього немає сумнівів, що Навального вбили за наказом російського диктатора Володимира Путіна.

Путін завжди вбиває, сказав Зеленський, він сам по собі і є війна: «Він не зупиниться, його можна лише зупинити — всім разом, у співпраці».  

Раніше російські медіа з посиланням на управління Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому автономному округу РФ повідомили про те, що в російській колонії помер опозиціонер Олексій Навальний. За даними російських медіа, причиною смерті нібито став тромб, що відірвався.

Варто також зазначити, що в серпні 2020 року Навального отруїли речовиною з групи «Новачок». Отруєння сталося в готельному номері в Томську, у літаку політику стало погано. Його негайно госпіталізували, а потім доставили на лікування до Німеччини. Журналістське розслідування дійшло висновку, що до отруєння причетні співробітники російської ФСБ. Після одужання Навальний повернувся до Росії, де його заарештували.

У серпні 2023-го опозиційного російського політика засудили до 19 років позбавлення волі. Його визнали винним у «створенні екстремістського співтовариства», «фінансуванні екстремістської діяльності» та інших злочинах.

Фото: gettyimages

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2182
Читайте також
28.02.2024 13:19
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 702
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду