«Укрінформ» оновлює свої редакційні стандарти та створює орган, що стежитиме за їх дотриманням

«Укрінформ» оновлює свої редакційні стандарти та створює орган, що стежитиме за їх дотриманням

9 Лютого 2024
782
9 Лютого 2024
11:02

«Укрінформ» оновлює свої редакційні стандарти та створює орган, що стежитиме за їх дотриманням

782
У цьому оновленні «Укрінформ» орієнтується на Кодекс етики українського журналіста.
«Укрінформ» оновлює свої редакційні стандарти та створює орган, що стежитиме за їх дотриманням
«Укрінформ» оновлює свої редакційні стандарти та створює орган, що стежитиме за їх дотриманням

Українське національне інформагентство «Укрінформ» повідомило, що оновлює свої редакційні стандарти, а також створює орган, що стежитиме за їх дотриманням.

«Редакційні стандарти Укрінформу базуватимуться на Кодексі етики українського журналіста, що визначає, зокрема, свободу слова та висловлювань як невід’ємну складову діяльності журналіста, повагу до приватного життя людини, служіння суспільству, а не інтересам влади та засновників тощо», — йдеться у повідомленні «Укрінформу».

Крім цього, в окремому розділі редакційного кодексу «Укрінформу» виклали вимоги до написання матеріалів — згідно з критеріями конкурсу професійної журналістики «Честь професії».

Гендиректор «Укрінформу» Олексій Мацука висловив думку, що дотримання оновленого редакційного кодексу сприятиме як успішній роботі агентства всередині країни, так і зміцненню його позицій у світовому інформаційному просторі.

«Хочу підкреслити: лише якісний контент дасть можливість вийти Укрінформу на рівень провідних світових інформагенцій. Наша мета — лідерство у східноєвропейському регіоні. Хочемо, щоб наші інформаційні продукти, серед яких, крім новинних, — фото та відео, були затребуваними, користувалися ще більшим попитом на медіаринку. Будемо працювати над якістю задля того, щоб залучити нові групи клієнтів», — сказав Мацука.

Додамо, що, за даними «Детектора медіа», в «Укрінформі» був редакційний статут, який затвердив ще колишній керівник агентства Олександр Децик у 2011 році. Протягом тривалого часу цей документ не оновлювали. Наступний керівник інформагенції Олександр Харченко у 2020 році підписав документ «Вимоги до замітки», де було прописано, як робити новини. Зараз загальний документ на 30 сторінках інкорпоровано в оновлений редакційний статут агентства, який також був доповнений статтями з Кодексу етики українського журналіста, питаннями гендерної рівності, висвітлення війни і нормами закону про заборону цензури.

«Укрінформ» — єдине державне інформаційне агентство України, воно належить до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики. Щодня публікує близько 500 повідомлень українською, англійською, іспанською, німецькою, французькою, польською та японською мовами, а також майже 200 оригінальних фотознімків. Має найбільшу мережу регіональних і закордонних корпунктів.

«Укрінформ» співпрацює з багатьма зарубіжними інформаційними інституціями на основі двосторонніх угод. Агентство є членом Європейського альянсу інформаційних агентств, а також Асоціації національних інформаційних агентств країн Причорномор'я.

Читайте також:

Як ми писали раніше, у січні 2024-го державне інформагентство «Укрінформ» запустило два канали в тіктоку — «Укрінформ» та «Укрінформ. Армія». 

Також у січні цього року «Укрінформ» та Центр протидії дезінформації запустили проєкт «Про війну».

У грудні 2023-го на «Укрінформ ТБ» стартував новий проєкт «Станція Краматорськ» із ведучими Костянтином і Владою Ліберовими.

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
782
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду