«Укрінформ» запустив новий ютуб-проєкт «Фотоархеологія: знімки, що заговорили»

«Укрінформ» запустив новий ютуб-проєкт «Фотоархеологія: знімки, що заговорили»

12 Жовтня 2023
1149
12 Жовтня 2023
20:15

«Укрінформ» запустив новий ютуб-проєкт «Фотоархеологія: знімки, що заговорили»

1149
Перший випуск циклу присвячений ад’ютантові Симона Петлюри, учаснику українського визвольного руху Василю Беню. Поштовхом для створення епізоду стали дві світлини з архіву «Укрінформу» за 1994 рік.
«Укрінформ» запустив новий ютуб-проєкт «Фотоархеологія: знімки, що заговорили»
«Укрінформ» запустив новий ютуб-проєкт «Фотоархеологія: знімки, що заговорили»

На ютуб-каналі «Укрінформу» стартував відеоподкаст «Фотоархеологія: знімки, що заговорили», основою якого стануть світлини з архівів інформаційного агентства. Про це видання повідомило на своєму сайті.

«Сотні тисяч знімків, які зберігаються в нашій фототеці, є яскравою історією України. Наші фоторепортери, серед яких чимало гучних імен, знімали цю історію творчо, пристрасно, і за понад столітній шлях агентства ("Укрінформу" виповнилось у 2023 році 105 років) ми маємо справді унікальну колекцію світлин. Але особливість архівів в тому, що вони "не оживають", якщо до них не звертатись. Нова серія наших відеоподкастів — доказ того, що ми активно звертаємось і будемо звертатись. А, отже, архіви оживатимуть», — розповіла працівниця фотовідеослужби Таїсія Шаповаленко.

Перший випуск циклу присвячений ад’ютантові Симона Петлюри, учаснику українського визвольного руху Василю Беню. Він став директором єдиної в Польщі української школи, а з приходом радянської влади на західну частину України все одно не виїхав і невдовзі був жорстоко закатований у тюрмі на Лонцького у Львові. Навіть після цього радянська влада не залишила його в спокої.

На фото: Василь Бень / скриншот відеоподкасту на каналі «Укрінформу» 

У першому випуску подкасту авторка Ярина Скуратівська розповіла про те, як комуністи вдруге «вбили» Василя Беня, про пошуки його могили та про історію перепоховання, коли за труною героя йшли десятки тисяч людей. Поштовхом для створення першого епізоду стали дві світлини з архіву «Укрінформу» за 1994 рік.

Наступний випуск буде присвячений першій українській революції новітньої доби — Революції на граніті.

Нагадаємо, у вересні інформаційне агентство «Укрінформ» запустило авторський проєкт «Гóвори́ з Володимиром Ільченком» про діалекти української мови та інші мовні тонкощі. 

Фото: скриншот відеоподкасту / ютуб-канал «Укрінформу» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1149
Читайте також
19.01.2024 14:19
Роман Мельник
«Детектор медіа»
723
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду