Укрінформ запускає новий щотижневий ютуб-проєкт «Інтерв’ю з Сергієм Лещенком»

Укрінформ запускає новий щотижневий ютуб-проєкт «Інтерв’ю з Сергієм Лещенком»

10 Грудня 2023
2864
10 Грудня 2023
16:36

Укрінформ запускає новий щотижневий ютуб-проєкт «Інтерв’ю з Сергієм Лещенком»

2864
Перша розмова циклу з Героєм України, молодшим лейтенантом Нацгвардії Дмитром Фінашиним вийде на ютуб-каналі «УкрінформТБ» 10 грудня о 17:00.
Укрінформ запускає новий щотижневий ютуб-проєкт «Інтерв’ю з Сергієм Лещенком»
Укрінформ запускає новий щотижневий ютуб-проєкт «Інтерв’ю з Сергієм Лещенком»

Інформаційне агентство Укрінформ запускає цикл щотижневих відеоінтерв'ю на каналі «УкрінформТБ» — «Інтерв’ю з Сергієм Лещенком». Про це в коментарі «Детектору медіа» повідомив гендиректор агентства Олексій Мацука.

«Сергій — відомий журналіст-розслідувач в минулому, а потім обирався в український парламент. Зараз Сергій виступає як політичний аналітик, який спеціалізується на темах антикорупції, реформах, інфраструктурних питаннях, темах управління кризовими ситуаціями», — прокоментував він.

За словами Олексія Мацуки, радник керівника ОПУ Сергій Лещенко співпрацюватиме з Укрінформом як позаштатний помічник з розвитку мультимедіа без заробітної плати та вестиме власну відеопрограму про політичні та соціальні явища в українському суспільстві. 

Перше інтерв'ю з Героєм України, молодшим лейтенантом Нацгвардії Дмитром Фінашиним вийде на ютуб-каналі «УкрінформТБ» 10 грудня о 17:00.

Нагадаємо, у листопаді на ютуб-каналі радника керівника ОПУ Сергія Лещенка вийшло інтерв’ю з Єгором Чечериндою — журналістом і ведучим «Еспресо», який нещодавно долучився до лав Збройних сил України.

На початку інтерв’ю Лещенко, представивши свого співрозмовника, повідомив: «Ми в студії Укрінформу», що викликало запитання у глядачів про те, на підставі якого договору він співпрацює з інформагентством та чому відео розмови зрештою не було викладене на ютуб-каналі самого медіа.  

У коментарі «Детектору медіа» Сергій Лещенко пояснив запис інтервʼю в студії Укрінформу тим, що це був пілотний випуск програми.

«Це називається пілот програми, тому він викладений на моєму каналі, адже озвучена Єгором Чечериндою інформація є суспільно значущою», — відповів він.

Генеральний директор Укрінформу Олексій Мацука в розмові з «ДМ» також зазначив, що це інтерв'ю було «пробним трактом імовірної програми» Лещенка. За його словами, відео було опубліковане лише на сторінці радника керівника ОПУ, оскільки редакція розглядала можливість залучити Сергія Лещенка як ведучого та оцінювала його роботу.  

Мацука також повідомив про те, що в діяльності Укрінформу найближчим часом відбуватимуться активні зміни щодо форматів роботи, розвитку відеонапрямку та появи нових проєктів. Але всі вони матимуть позитивний характер і не позначаться на незалежності та незаангажованості медіа, запевнив гендиректор.   

Фото: обкладинка першого випуску

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2864
Читайте також
19.01.2024 14:19
Роман Мельник
«Детектор медіа»
723
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду