У керівництві Укрінформу знову кадрові зміни

У керівництві Укрінформу знову кадрові зміни

27 Листопада 2023
2252
27 Листопада 2023
20:21

У керівництві Укрінформу знову кадрові зміни

2252
Заступником гендиректора агентства призначений фігурант журналістських публікацій про корупцію в АРМА, який, за твердженням Олексія Мацуки, проходив у справі НАБУ як свідок.
У керівництві Укрінформу знову кадрові зміни
У керівництві Укрінформу знову кадрові зміни

У призначеного 8 листопада 2023 року на посаду генерального директора Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Олексія Мацуки з’явився новий заступник. Про це повідомляє реєстр YouControl, у якому засвідчено, що з 17 листопада 2023 року заступником гендиректора агентства є Єгор Сігарьов. Він має право вчиняти дії від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори, подавати документи для державної реєстрації тощо.

У відповідь на пошуковий запит щодо інформації про Сігарьова в гуглі легко знайти повідомлення у ЗМІ про обшуки та вручення підозри йому Національним антикорупційним бюро України як фігуранту справи про крадіжку 400 тис. доларів з рахунків АРМА. Відбувалось це у жовтні 2021 року, коли Сігарьов працював начальником першого відділу Управління менеджменту активів АРМА (Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів).

Не знайшовши у відкритому доступі інформації про те, чим закінчилась досудове розслідування НАБУ про заволодіння експосадовцями АРМА $400 тис., «Детектор медіа» звернувся по роз’яснення до керівника Укрінформу Олексія Мацуки.   

Він підтвердив, що Єгор Сігарьов призначений заступником генерального директора Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ», повідомивши при цьому, що той відповідатиме за маркетингову політику та кадрову роботу агентства. 

«Щодо вказаної статті про процесуальні дії детективів НАБУ стосовно Єгора Сігарьова, то він з цього приводу дав пояснення. Також щодо цього дав пояснення Офіс Генерального прокурора, який надіслав до того ж листа. У ньому підтверджено, що за результатами опрацювання Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про притягнення Сігарьова Єгора Сергійовича до кримінальної відповідальності як підозрюваного (в тому числі дані щодо оголошення про підозру, які в обов’язковому порядку вносяться до цього реєстру) відсутні. Сігарьов від початку виступав свідком у цій справі та надавав слідству всі необхідні свідчення», — розповів нам Олексій Мацука.

Крім того, він послався на повідомлення на сайті НАБУ про завершення вказаного розслідування, де в переліку шістьох підозрюваних начебто немає Сігарьова. Але підозрювані в цьому повідомленні вказані не за прізвищами, а за посадами. І хоча тодішньої посади нинішнього заступника гендиректора Укрінформу в переліку немає, там присутня просто фізична особа.   

Олексій Мацука

На запитання «Детектора медіа», чи відповідає фах та професійний досвід Єгора Сігарьова його новій посаді, Олексій Мацука відповів: «Зазначу, що Сігарьов є доктором філософії у галузі “Право”, був одним з тих, хто впроваджував реформу патрульної поліції та відповідав за напрямок внутрішнього контролю за діяльністю патрульної поліції. А після створення сталого інституту внутрішнього контролю у патрульній поліції він організував з “нуля” Південно-східне міжрегіональне територіальне управління АРМА з місцезнаходженням у місті Дніпро». Тож, на думку гендиректора Укрінформу, його заступник має ефективний керівницький досвід та відповідні компетенції у сфері кадрової роботи, організаційних процесів, що будуть корисні агентству та, за його оцінкою, є достатніми для цієї посади.

Поцікавились ми в нового очільника Укрінформу і планами щодо змін у структурі медіа, включно зі штатним розписом. За словами Олексія Мацуки, штатна структура агентства була змінена 31 жовтня 2023 року — ще за його попередника, Олександра Харченка. Мацука ж був призначений гендиректором Укрінформу 8 листопада. «Тому наразі здійснюється погодження нової структури у зв’язку із запровадженням нових медіапродуктів. Зокрема, передбачається посилення підрозділу відеоконтенту для розвитку ютуб-каналу «Укрінформ ТБ» та інших підрозділів», — каже керівник інформагентства.

Зміна структури агентства, наголошує він, не передбачає зменшення чи скорочення персоналу, а націлена на розвиток та підсилення команди новими фахівцями за рахунок наявних вакантних посад. 

Займатися розвитком ютуб-каналу «Укрінформ ТБ», за інформацією «Детектора медіа», буде Кирило Євсеєв — спеціаліст зі створення та просування контенту для YouTube, фахівець Google з відеореклами, автор каналу «Як знімати відео для YouTube і не тільки». Це Євсєєв підтвердив у розмові з «ДМ», зазначивши: «Я планую займатись в Укрінформі приведенням ютуб-каналу до ладу, щоб він відповідав сучасним запитам аудиторії. Це мій професійний напрямок, я працюю таким чином із різними медіа, у тому числі закордонними».

Генеральний директор ІА «Укрінформ» Олексій Мацука, в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, попередній гендиректор Укрінформу Олександр Харченко 

Зміни штатного розпису, які відбулись напередодні приходу до інформагентства нового керівника, стосувались збільшення кількості заступників гендиректора з трьох до чотирьох. Це й дало можливість призначити на новостворену вакансію Єгора Сігарьова. Ще три заступниці, які працювали за попереднього керівника, — Марина Сингаївська, Оксана Носкова та Ірина Чередніченко — поки залишаються на своїх місцях. За інформацією джерел «ДМ», Мацука може отримати ще одну свою людину серед заступників, а кількість заступників хочуть збільшити до п’яти. Хоча сам він стверджує, що змін у кількості заступників генерального директора інформагентства не планується. «Детектор медіа» направив до Мінкульту, який має затвердити нову структуру Укрінформу, інформаційний запит щодо цього та очікує на відповідь. 

Нагадаємо, на сайті Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» запустили нову постійну рубрику «Відбудова». Вона висвітлюватиме події та процеси, що стосуються повоєнного відновлення та розвитку України. 

Крім того, у вересні інформаційне агентство «Укрінформ» запустило авторський проєкт «Гóвори́ з Володимиром Ільченком» про діалекти української мови та інші мовні тонкощі. 

На головному фото — Єгор Сігарьов

Фото: з відкритих джерел, МКІП


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2252
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду