Укрінформ: робимо все, щоб наш читач і глядач споживав якісний контент. Мій перший місяць на посаді

Укрінформ: робимо все, щоб наш читач і глядач споживав якісний контент. Мій перший місяць на посаді

18 Грудня 2023
1059
18 Грудня 2023
11:56

Укрінформ: робимо все, щоб наш читач і глядач споживав якісний контент. Мій перший місяць на посаді

Олексій Мацука
генеральний директор Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ»
1059
Про цикл нових відеопрограм, що стартували днями на UkrinformTV, та зростання популярності серед українців сайта Укрінформу — у блозі для «Детектора медіа» генерального директора Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Олексія Мацуки.
Укрінформ: робимо все, щоб наш читач і глядач споживав якісний контент. Мій перший місяць на посаді
Укрінформ: робимо все, щоб наш читач і глядач споживав якісний контент. Мій перший місяць на посаді

Укрінформ, як єдине українське національне інформаційне агентство, продовжує розв’язувати надважливі нині завдання — інформувати українців та світову спільноту, доносити реальну інформацію про російсько-українську війну та протидіяти дезінформації, яку продукують кремлівські пропагандисти. 

Від початку повномасштабного вторгнення РФ «Укрінформ» залишається одним із небагатьох джерел достовірної та оперативної інформації про події в нашій країні та світі. 

Серед основних завдань Укрінформу сьогодні — активний розвиток соціальних мереж та власного відеопотоку «UkrinformTV».

У листопаді контент «Укрінформу» в той чи інший спосіб отримали 1,06 млн користувачів. 

Загальні показники щодо охоплення аудиторії на диджитал-платформах Укрінформу в листопаді перевищили 36,61 млн осіб. Зокрема, найбільша кількість на платформі Х (твітер) — 18,3 млн, телеграм — 16,2 млн, фейсбук — 2,1 млн. Загальна кількість підписників за листопад зросла до понад 513 тисяч. 

На ютуб-каналі UkrinformTV переглядів відео за листопад — 16,4 млн. Це в середньому близько 540 тисяч щодоби. У листопаді на UkrinformTV підписалися понад 14 тисяч. Тож загальна кількість, станом на 1 грудня 2023 року — 820 тис. підписників. 

Ми продовжуємо шукати нові та цікаві форми подання інформації своїм читачам та глядачам. Ми бачимо, що в українському суспільстві сьогодні є нагальна потреба у глибоких аналітичних відеоматеріалах. Тому днями на UkrinformTV стартував цикл нових проєктів, де ведучими є відомі українські журналісти. 

  • Це лінійка відеопрограм «Сергій Лещенко запитує», «Лідія Таран запитує» та «Самохвалов запитує». У відеоінтерв’ю обговорюватимуться актуальні події та явища в українському суспільстві та світі з гостями студії — провідними експертами та знаковими для країни людьми.
  • Стартувала й нова авторська відеопрограма відомого українського дипломата, міжнародного аналітика «Укрінформу» Ігоря Долгова. У своєму відеоблозі аналітик-міжнародник розповідатиме про актуальні події у світі, їхній вплив на Україну, про особливості міжнародних відносин, як впливає російсько-українська війна на світоустрій, хто є найважливішим захисником України у боротьбі за свободу та демократію.
  • Серед нових відеопродуктів також «Станція Краматорськ». Його створили разом «Укрінформ» та Центр протидії дезінформації при РНБО. Це проєкт про фейки російсько-української війни, де українські військові розвінчують російські ІПСО-кампаній. Ведучі програми — відомі українські фотографи-документалісти Ліберови. Гості — військовослужбовці, які захищають нашу державу від російських окупантів.

Щодня Укрінформ виробляє понад 300 оперативних новин на своїх сайтах, понад 100 фотографій, а також власний відеоконтент. 

Новинний контент — найактуальніші новини, ексклюзивні коментарі, аналітичні матеріали, інтерв'ю, фотографії та відеоматеріали, які виробляє «Укрінформ», використовують близько 50 міжнародних інформаційних партнерів. З них 20 розпочали співпрацю з 24 лютого 2022 року. 

Вже 9 років національне інформагентство поспіль є лідером за дотриманням журналістських стандартів. Тож, за результатами дослідження «Українські медіа, ставлення та довіра у 2023 року», що провів та оприлюднив InMind на замовлення Internews, відвідуваність сайта Укрінформу зросла в понад шість разів порівняно з 2022 роком. Загалом, у листопаді 2023 року показники користувачів на сайті Укрінформу сягнули понад 1,6 млн. 

Також опитування USAID-Internews щодо споживання медіа виявило, що Укрінформ увійшов у топдесятку загальнонаціональних новинних сайтів, які найчастіше відвідують громадяни України у 2023 році. 

Сайт Укрінформу має версії англійською, німецькою, іспанською, французькою, польською та японською мовами. Щодня сайт відвідують понад 400 тисяч читачів. За даними Google Analytics, у листопаді сайт Укрінформу відвідали понад 113,6 млн користувачів.

За результатами діяльності в листопаді 2023 року, на вебсайті Укрінформу опублікували 7402 новини, 43 інтерв’ю, 167 статей, 46 блогів, 388 фоторепортажів та 7346 фотографій. 

Загальна кількість за 30 днів листопада цитувань матеріалів Укрінформу у пресі, зокрема зарубіжній, — 68 550.

Національне агентство є найвідомішим українським медіа, що працює для закордонної аудиторії і доносить правдиву інформацію про Україну всьому світові. Зарубіжна редакція, яка має 12 корпунктів за кордоном, випустила в листопаді 2231 інформацію та 12 фактчекінгових публікацій. 

Однією з найважливіших місій є протидія російській пропаганді не лише в Україні, а й в усьому світі. Це вдається головній редакції Укрінформу «Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки». Редакція інформує українську та закордонну аудиторії про події російсько-української війни та як системно протидіяти російській дезінформації. Зокрема, в листопаді було проаналізовано вкиди про «дефіцит ліків» від фейкового МОЗ, про «рецепти від Мінагрополітики» та про бої за Авдіївку.

Команда центру презентувала в листопаді дослідження «Геноцидна риторика російського режиму». Дослідження учергове свідчить, що інформаційна кампанія у Росії демонструє елементи геноцидної риторики, яка створюється та поширюється на замовлення і під контролем уряду Росії. Це публічні заклики до вбивства людей, їхнього незаконного переміщення, вивезення та нанесення фізичних і психічних ушкоджень.

Також центр навчає колег, як оперативно реагувати на російські пропагандистські вкиди.  Для представників комунікаційних підрозділів МВС у листопаді проведено тренінг «Дезінформація та пропаганда: виявлення та способи реагування».

Укрінформ — єдине національне інформаційне агентство України, джерело інформації про політичне, економічне, соціальне, наукове, культурне, суспільне життя в Україні та за кордоном. Агентство працює з 1918 року.

Агентство випускає десятки професійних інформаційних продуктів: стрічки, інформаційні пакети та вісники. 

Укрінформ має професійну фотослужбу та найбільший в Україні історичний фотоархів. Фотоколекція агентства налічує понад 500 тис знімків за період з 1944 року.

На базі пресцентру Укрінформу створено «Прес-центр “Украіна-Укрінформ”». Всі пресзали агентства забезпечують професійну підготовку та проведення конференцій, брифінгів, круглих столів, інтернет-конференцій, відеомостів, презентацій, семінарів, виставок, комплексний медіасупровід заходів. Серед постійних гостей пресцентру: перші особи держави, міністри України, відомі політики, закордонні дипломати, видатні спортсмени, артисти, письменники і науковці, релігійні та громадські діячі, зірки шоубізнесу.

Олексій Мацука, генеральний директор Українського національного інформаційного агентства Укрінформ 

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1059
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду