Понад 1000 медійних подій: медіацентр «Укрінформ» прозвітував про свою роботу

Понад 1000 медійних подій: медіацентр «Укрінформ» прозвітував про свою роботу

26 Січня 2024
1872

Понад 1000 медійних подій: медіацентр «Укрінформ» прозвітував про свою роботу

1872
За їх підсумком у національних та міжнародних медіа було опубліковано понад 31 тисяча новин.
Понад 1000 медійних подій: медіацентр «Укрінформ» прозвітував про свою роботу
Понад 1000 медійних подій: медіацентр «Укрінформ» прозвітував про свою роботу

Комунікаційний майданчик «Медіацентр Україна – Укрінформ», який запрацював на базі інформагентства «Укрінформ» у квітні 2022 року, прозвітував про підсумки своєї роботи. Там регулярно відбуваються різноманітні медійні заходи та працює Продюсерський центр, який допомагає іноземним журналістам і фіксерам із пошуком актуальних тем та контактів, розв'язанням організаційних питань під час перебування в Україні. 

Як повідомили «Детектору медіа» в «Укрінформі», за період з квітня 2022 року по січень 2024 року в їхньому медіацентрі провели 1000 брифінгів, панельних дискусій та обговорень, в яких взяли участь понад 3500 українських та іноземних спікерів. За результатами цих подій закордонними та українськими медіа було опубліковано понад 31 тисяча новин.

На базі медіацентру також функціонує «Фотобанк», де журналісти безплатно можуть брати якісні професійні фотографії для ілюстрації своїх матеріалів про Україну. Окрім того, в медіацентрі створили платформу BrainHub для інтелектуальних дискусій, яка об’єднує експертів державного і громадського сектору навколо питань післявоєнного відновлення України.

Також медіацентр є майданчиком для звітів міністерств, відомств, інших центральних органів влади. Так, про результати своєї діяльності у 2023 році на медіамайданчиках «Укрінформу» вже прозвітували в.о. голови Держатомрегулювання, головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олег Коріков; міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович та її заступники; голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак та її заступники. З січня по березень 2024 року в  «Укрінформу» заплановано презентувати звіти ще 13-ти органів виконавчої влади та міністерств.

«Нашому суспільству — владі та громадянському суспільству — життєво необхідно вести відкритий, чесний та сталий діалог. Ефективна комунікація завжди запобігає розвитку конфліктів. Це надважливо саме зараз, під час війни. Громадяни мають розуміти, чим займаються у тих чи інших органах державної влади, на що витрачаються бюджетні кошти. Відповідно міністерства та відомства повинні доповідати суспільству про свою діяльність, її результати, процеси реформування у галузі тощо. Тож пропонуємо керівникам міністерств, інших центральних органів виконавчої влади безоплатно провести щорічний публічний звіт на медійних платформах нашої інформагенції», — зазначив генеральний директор інформаційного агентства «Укрінформ» Олексій Мацука.

Нагадаємо, нещодавно «Укрінформ» запустив два канали в тіктоці: UkrInform та «Укрінформ.Армія».

Фото: «Медіацентр Україна – Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1872
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду