detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
07.02.2024 18:33
Євродепутати пропонують заборонити Карлсону в’їзд до Євросоюзу через інтерв’ю з Путіним
Євродепутати пропонують заборонити Карлсону в’їзд до Євросоюзу через інтерв’ю з Путіним
Вони вважають, що оскільки Путін — президент країни-агресора, якого оголосив у розшук Міжнародний кримінальний суд, то ексведучий Fox News — не журналіст, а пропагандист кремлівського режиму.

Низка чинних і колишніх депутатів Європейського парламенту виступили за запровадження санкцій проти американського журналіста Такера Карлсона. Це відбулося після того, як ексведучий телеканалу Fox News, якого критикують за поширення російської пропаганди, взяв інтерв’ю у Володимира Путіна в Москві. Про це повідомляє Newsweek.

Депутат Європарламенту та колишній прем’єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт заявив, що інтерв'ю з Путіним може призвести до того, що скандально відомий журналіст «опиниться в конфлікті з ЄС». Він закликав своїх колег по Європарламенту розглянути питання про заборону Карлсону на в’їзд до ЄС, назвавши ведучого «рупором» колишнього президента США Дональда Трампа та Путіна.

«Оскільки Путін є воєнним злочинцем, а ЄС накладає санкції на всіх, хто допомагає йому в цьому, здається логічним, щоб Служба зовнішніх дій (ЄС. — “ДМ”) розглянула його справу», — наголосив Верхофстадт.

Колишній депутат Європарламенту Луїс Гарікано, за повідомленням видання, висловив солідарність з позицією Верхофстадта. «Він (Карлсон. — “ДМ”) більше не журналіст, а пропагандист найогиднішого режиму на європейській території, який є найбільш небезпечним для нашого миру і безпеки», — сказав Гарікано.

Євродепутат Урмас Пает, який раніше обіймав посаду міністра закордонних справ Естонії, нагадав, що «Путін — не просто президент країни-агресора, він розшукується Міжнародним кримінальним судом і звинувачується в геноциді та воєнних злочинах».

«Карлсон хоче надати трибуну людині, яку обвинувачують у злочинах геноциду — це неправильно. Якщо Путіну є що сказати, він має сказати це перед МКС. Водночас Карлсон не є справжнім журналістом, оскільки він явно висловлював свою симпатію до російського режиму і Путіна та постійно принижував Україну, яка стала жертвою російської агресії. Отже, за таку пропаганду злочинного режиму можна потрапити до санкційного списку. Це стосується передусім заборони на в'їзд до країн ЄС», — цитує євродепутата Newsweek.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», ексведучий телеканалу Fox News Такер Карлсон приїхав до Москви і взяв інтерв’ю  у Володимира Путіна. Перед цим він анонсував свою розмову з російським диктатором та міжнародним злочинцем у відеозверненні на сайті tuckercarlson.com. «Ми в Москві цього вечора. Ми тут, щоб узяти інтерв’ю у президента Росії Володимира Путіна. Ми зробимо це незабаром», — сказав Карлсон, додавши, що готувався до інтерв’ю з Путіним кілька місяців.

Нагадаємо, у травні 2023 року телекомпанія Fox News оголосила про те, що припиняє співпрацю з телеведучим Такером Карлсоном, не пояснюючи причин такого рішення.  

Уже 7 червня Карлсон повернувся з новим шоу в мережу X. У першому випуску, зокрема, він відстоював російську дезінформацію, начебто це Україна підірвала Каховську ГЕС та «Північний потік», розкритикував підтримку Україні, висміяв президента Володимира Зеленського, звинуватив його у «вбивстві населення» та заявив, що НЛО існує. 

Невдовзі Fox News надіслала Карлсону лист із вимогою відмовитися від нового шоу. Однак він не припинив випускати програму. У липні 2023-го стало відомо, що ведучий також активно залучає фінансування для нової компанії. 

У серпні того ж року Дональд Трамп, який відмовився йти на перші дебати претендентів на номінацію від Республіканської партії на президентських виборах 2024 року, дав інтерв'ю Карлсону. 46-хвилинна розмова у перші дні зібрала понад 200 мільйонів переглядів на платформі X. 

Згодом Трамп заявив, що готовий розглядати кандидатуру колишнього телеведучого Fox News Такера Карлсона на віцепрезидента в разі свого обрання президентом США. 

Читайте також: 

 Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY