detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
07.02.2024 11:42
17 лютого в Берліні відкриється мультимедійна виставка, яка супроводжує світову прем'єру фільму «Редакція» на 74-му Берлінале
17 лютого в Берліні відкриється мультимедійна виставка, яка супроводжує світову прем'єру фільму «Редакція» на 74-му Берлінале
У фоє Інституту Пілецького створять інсталяцію, яка допоможе глибше зануритись в атмосферу Херсонщини, «дикого українського Півдня».

17 лютого о 15:00 у фоє Інституту Пілецького в Берліні відкриється українська виставка «Щось просте, тваринне, сильне». Подія супроводжує світову прем'єру художньої картини «Редакція» на 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі. Про це організатори виставки повідомили «Детектор медіа» пресрелізом. 

Центром виставки стане мультимедійна інсталяція, що «відтворює простір херсонських редакцій з однойменної стрічки та глибше занурює в контекст регіону. Виставка відчиняє двері до виміру дикого українського Півдня, яким ми його знали всього за кілька місяців до російської окупації», йдеться у пресрелізі.

До експозиції ввійшли фотороботи членів команди стрічки: режисера Романа Бондарчука, оператора Вадима Ількова, продюсерки й співсценаристки Дарʼї Аверченко, фотографа Олександра Течинського та фотографки Лі Білецької.

О 15:30 розпочнеться дискусія за участі Романа Бондарчука і Дарʼї Аверченко, а також виконавця головної ролі й нині військового Збройних сил України Дмитра Багненка. Модеруватиме розмову Ібрагім Набер, репортер видання Welt & Welt am Sonntag. Під час розмови йтиметься, зокрема, про особливий характер та унікальність Півдня України і вплив повномасштабного  вторгнення та російської окупації на ці території. 

Виставка триватиме до 21 лютого 2024 року. Вхід вільний. Графік роботи: 17 лютого, 15:00–18:00, 18–21 лютого, 10:00–18:00. 

Більше про учасників та учасниць виставки та події: 

Роман Бондарчук — український режисер, автор стрічок «Вулкан» та «Українські шерифи», що здобули безліч нагород на міжнародних та українських кінофестивалях; артдиректор і член Відбіркової ради Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини  Docudays UA. Член Українського Оскарівського комітету з 2019 року. 

Вадим Ільков — оператор і режисер документального кіно. Як оператор працював над фільмами «Маріуполіс» Мантаса Кведаравічюса, «Вулкан» Романа Бондарчука та «Сірі бджоли» Дмитра Моїсеєва. Один з організаторів першого українського опенейр-фестивалю «Шешори» (згодом — «АртПоле»). Як режисер зняв кілька документальних стрічок, найвідоміша з яких — «Тато — мамин брат». 

Дар’я Аверченко — продюсерка та сценаристка, очільниця комунікацій і членкиня Відбіркової ради Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Фотографії Дар’ї були представлені на групових та персональних виставках в Україні та Румунії. 

Олександр Течинський — український документаліст, фотограф та продюсер. З початку російсько-української війни працює фоторепортером та продюсером для європейських ЗМІ. Фотографії Олександра публікувалися у виданнях FAZ, Bloomberg, deVolkskrant, NZZ та ін.  Автор документальних стрічок «Все палає» і «Дельта». 

Лі Білецька — мисткиня родом із Херсона. Працює з темами гендеру, тілесності та війни.  Авторка багатьох фотопроєктів, з-поміж яких серії «Стигма», «Лего» та «Як це відчувається?». Художниця брала участь у більш ніж двадцяти колективних виставках в Україні та за кордоном, зокрема в Німеччині, Нідерландах, Швеції та Словенії. 

Дмитро Багненко — дебютував як виконавець головної ролі у фільмі «Редакція». Народився і виріс в Херсоні. Працював журналістом у місцевому виданні «Вгору», де обіймав різні позиції від редактора стрічки новин до очільника відділу роботи з відео. Спільно з BBC World Service зняв документальний фільм «Окупація», що оповідає про життя його родини в російській окупації. З березня 2022 року Дмитро служить у Збройних силах України. 

Як повідомляв «Детектор медіа» раніше, у листопаді 2021 року стало відомо, що режисер Роман Бондарчук завершив зйомки художньої драми з елементами комедії «Редакція».

Цього року «Редакція» — одна з трьох українських стрічок, які відібрали до програми 74-го Берлінського кінофестивалю, що відбудеться з 15 по 25 лютого.

Фото: фейсбук-сторінка фільму «Редакція»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY