Ведуча Radio NV Алла Кошляк служить у 47-ій Бригаді «Маґура»

Ведуча Radio NV Алла Кошляк служить у 47-ій Бригаді «Маґура»

17 Лютого 2023
5740

Ведуча Radio NV Алла Кошляк служить у 47-ій Бригаді «Маґура»

5740
Восени 2022-го журналістка добровільно встала на військовий облік.
Ведуча Radio NV Алла Кошляк служить у 47-ій Бригаді «Маґура»
Ведуча Radio NV Алла Кошляк служить у 47-ій Бригаді «Маґура»

Журналістка, ведуча Radio NV Алла Кошляк з 15 січня офіційно служить у 47-ій Бригаді «Маґура» у складі Сухопутних військ ЗСУ. Про це Алла повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Нині вона на посаді операторки групи інформаційного забезпечення бере участь у створенні контенту про 47-му Бригаду. Контент, за її словами, призначений як для внутрішнього споживання (навчальний), так і для зовнішнього (сторінки Бригади і фонду Markus Foundation).

«До 24 лютого я думала про те, що робитиму, якщо буде вторгнення. План був такий: лишатися в Києві в будь-якому разі і працювати на радіо, а якщо доведеться — йти брати зброю (по ходу навчусь), — розповіла «Детектору медіа» Алла Кошляк. — До літа мені вистачало роботи на радіо, потім прийшло розуміння, що від мене може бути більше користі в ЗСУ. Пішла стала добровільно на облік, запитала в знайомих, чи є вакансії. Зі мною зв’язались із 47-ої. Погодилась майже одразу».

У відповідь на питання про те, як саме вона готувалась до мобілізації, Алла сказала, що вивчала тактичну медицину, спорядження, дивилась відповідні відео на Youtube. «Шкодую, що не підтягнула навички водіння авто. Займалась спортом багато і нині продовжую», — каже вона.

Алла також додала, що залишила за собою можливість вести ефіри на Radio NV, коли матиме час.

Алла Кошляк навчалась у Національному університеті харчових технологій та в Інституті журналістики КНУ ім.Т.Шевченка. Співпрацювала з «Куншт», «Бабель», hromadske, «Економічною правдою», 34travel, була локальною продюсеркою і фіксеркою для ABC news, Al Jazeera, France24 та SBS Australia. У 2009 році почала вести ефіри на Радіо Ера ФМ, з 2014 до 2016 працювала на «Радіо Аристократи». У 2015–2018 роках була авторкою і ведучою проєкту «Бізнес-план» на hromadske. З жовтня 2018-го до липня 2019-го працювала креативною продюсеркою на каналі «UA: Культура», зокрема займалася «Пізній ранок шоу». З серпня 2020 року — ведуча на Radio NV.

Фото: з особистого архіву Алли Кошляк

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5740
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду