Головред «Новинарні» Дмитро Лиховій долучився до лав ЗСУ

Головред «Новинарні» Дмитро Лиховій долучився до лав ЗСУ

20 Листопада 2023
1218
20 Листопада 2023
10:53

Головред «Новинарні» Дмитро Лиховій долучився до лав ЗСУ

1218
Він уже п’ятий співробітник медіа, який мобілізувався.
Головред «Новинарні» Дмитро Лиховій долучився до лав ЗСУ
Головред «Новинарні» Дмитро Лиховій долучився до лав ЗСУ

Головний редактор «Новинарні» Дмитро Лиховій приєднався до ЗСУ. Про це він повідомив у фейсбуку.

«Я п’ята людина із середовища редакції “Новинарні” та нашої громадської організації, хто після початку повномасштабного вторгнення приєднався до ЗСУ. Буде ще шостий. Разом — вважай, половина колективу, якщо рахувати з основними фрилансерами. Така в нас “Новинарня”. Ми самі обрали цю нішу і цю тему з 2016 року — “новини України, що воює”», — написав Лиховій.

Він складає з себе обов’язки головного редактора «Новинарні», й надалі ці обов’язки виконуватиме Леся Шовкун.

За словами Лиховія, в армії сьогодні багато вакансій. Дуже різних — і в тилу, і на фронті, і десь посередині. В коридорах і кабінетах райТЦК, зізнався журналіст, він зробив деякі печальні висновки, на яких можуть будуватися дуже невтішні прогнози: «Якщо не виправити ситуацію з мобілізацією, ми тупо про**емо цю війну. Не Зеленський. Не Залужний. Не чиновники. Ми всі разом — від добровольців, які загинули в перші дні під Києвом, до ухилянтів, які пересиджують усе це по хатах або за кордоном».

На думку Лиховія, варто було б демобілізувати тих, хто воює скоро вже два роки, і призвати на їхнє місце нових солдатів, сержантів й офіцерів із запасу, в яких було два роки на підготовку. Однак така ротація, вважає він, майже нереальна. «Тож зараз головне — хоча б втримати боєздатність і чисельність ЗСУ на нинішньому рівні. За рахунок точкових поповнень. Уже це саме по собі — дуже серйозний виклик», — каже медійник.

На його переконання, за нинішніх умов Україні потрібен суспільний договір щодо мобілізації, який зафіксував би розуміння глибини загрози та її можливе подолання.

«Потрібна чесна публічна розмова про реальні проблеми армії й мобілізації як обов’язкової передумови їхнього вирішення. Це означає, що потрібно прикрутити рівень пафосу державної пропаганди (так, у телемарафоні насамперед) і від гасел та аргументів “героїзму” й “неминучої перемоги” перейти до міркувань “прагматизму”, “усвідомленої потреби”, “перемоги заробленої”», — написав Дмитро Лиховій.

Нагадаємо, журналіст і ведучий каналу «Еспресо» Єгор Чечеринда повідомив на своїй фейсбук-сторінці, що долучився до лав Збройних сил України.

Також ми писали, що співзасновник та головний редактор миколаївського онлайн-видання «Свідок.info» Андрій Прокопенко пішов захищати Україну.

Ведучий телеканалу «Прямий» та «Радіо Київ» Валерій Калниш мобілізувався до лав ЗСУ. 

Чернівецький інформаційний портал BukNews зупинив роботу через мобілізацію до Збройних сил України головного редактора медіа Юрія Чорнея

Воєнний кореспондент телеканалу «Прямий» Сергій Окішев долучився до лав Збройних сил України.

Фото: Дмитро Лиховій / фейсбук

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1218
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду