Ведучий Суспільного, поет Дмитро Лазуткін мобілізувався у 47-му Бригаду «Маґура»

Ведучий Суспільного, поет Дмитро Лазуткін мобілізувався у 47-му Бригаду «Маґура»

26 Червня 2023
1859
26 Червня 2023
11:37

Ведучий Суспільного, поет Дмитро Лазуткін мобілізувався у 47-му Бригаду «Маґура»

1859
Рішення про свою мобілізацію журналіст ухвалив на початку 2023 року.
Ведучий Суспільного, поет Дмитро Лазуткін мобілізувався у 47-му Бригаду «Маґура»
Ведучий Суспільного, поет Дмитро Лазуткін мобілізувався у 47-му Бригаду «Маґура»

Ведучий Суспільного, спортивний коментатор, а після початку російського повномасштабного вторгнення — військовий кореспондент Дмитро Лазуткін мобілізувався у ЗСУ. Про це журналіст написав на своїй фейсбук-сторінці.

«Як бачимо, мій вступ до лав ЗСУ запустив процес бунту і ймовірного розпаду російської імперії», — пожартував Дмитро, маючи на увазі події 24 червня, коли ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин разом зі своїми найманцями залишив зону бойових дій в Україні і «йшов на Москву».

У коментарі «Детектору медіа» Дмитро Лазуткін розповів, що передувало його мобілізації у ЗСУ.

«До 24.02.2022 я був ведучим "Олімпійської студії" на Суспільному. Від початку повномасштабного вторгнення зрозумів, що хочу розповідати про найважливіше і, отримавши акредитацію ЗСУ, став працював військовим кореспондентом — їздив на Чернігівщину і Харківщину, робив сюжети з Бахмута. Згодом робив цикл студійних інтерв’ю про українських спортсменів, які пішли на фронт.

На початку 2023-го вирішив вступити до лав ЗСУ. Розіслав резюме на сайти, котрі займаються рекрутингом, розповів про це кільком знайомим, які вже служать. Ще в квітні пройшов співбесіду з головним сержантом 47-ої ОМБр Валерієм Маркусом і отримав від нього запрошення до бригади. Через ТЦК за місцем прописки в Києві мобілізуватися не вдалося, тож я поїхав до Запоріжжя, де й пройшов усі необхідні кроки. Нині я — частина "Маґури". Наразі маю військове звання лейтенант», — сказав у коментарі нашій редакції Дмитро Лазуткін.

Він також додав, що невдовзі має заступити на посаду тимчасового виконувача обов’язків керівника служби зв’язків з громадськістю бригади, але зауважив, що «цей процес може тривати деякий час». Наразі Дмитро Лазуткін разом із бригадою «Маґура» виконує бойові завдання у Запорізькій області.

Дмитро Лазуткін — спортивний коментатор, телеведучий, поет. Народився 18 листопада 1978 року в Києві. Закінчив Національний технічний університет України. Працював інженером-металургом, тренером з карате, журналістом, ведучим програми «У світі єдиноборств», «ПроРегбі», «Чоловічий клуб» на Першому національному телеканалі, коментував Олімпійські ігри в Пекіні, Ванкувері, Лондоні. Автор низки поетичних збірок, лауреат літературної премії видавництва «Смолоскип», премії фестивалю «Київські лаври» та інших. Його поетичні збірки Український ПЕН не раз вносив у список найкращих книжок року, зокрема у 2022 році.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що журналістка, ведуча Radio NV Алла Кошляк служить у 47-ій бригаді «Маґура» у складі Сухопутних військ ЗСУ. 

Також у травні цього року стало відомо, що ведучий «Еспресо» Віталій Бакуменко та режисерка Ірина Людкевич мобілізувалися до ЗСУ.

Крім цього, звертаємо увагу, що Комісія з журналістської етики дала українським ЗМІ рекомендації щодо висвітлення теми мобілізації в Україні.

Фото: Дмитро Лазуткін / фейсбук

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1859
Читайте також
16.07.2023 23:04
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
2 798
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду