Головна редакторка «Свідомих» Юлія Бондар залишає медіапроєкт

Головна редакторка «Свідомих» Юлія Бондар залишає медіапроєкт

1 Лютого 2024
1454
1 Лютого 2024
16:58

Головна редакторка «Свідомих» Юлія Бондар залишає медіапроєкт

1454
Наразі керувати редакцією буде засновниця та СЕО «Свідомих» Анастасія Бакуліна.
Головна редакторка «Свідомих» Юлія Бондар залишає медіапроєкт
Головна редакторка «Свідомих» Юлія Бондар залишає медіапроєкт

Головна редакторка молодіжного онлайн-видання «Свідомі» Юлія Бондар залишає медіа. Про це вона повідомила у фейсбуку і підтвердила в розмові з «Детектором медіа». Своє рішення Юлія пояснила втомою, яка накопичилась після того, як у минулому році вона із січня по липень поєднувала керівництво виданням з роботою на «Радіо Свобода», де працювала тоді журналісткою.

«Чому ж я йду? Сім місяців я поєднувала дві роботи — головна редакторка в “Свідомих” і журналістка в “Радіо Свобода”. Обидві вимагали активного залучення та креативу. Здавалося, що я справляюсь, але у серпні я відчувала, що мені гайки. Мій стан почав впливати на команду, а медіа радше трималося на плаву, ніж розвивалося. Тому таке рішення», — написала медійниця. 

Юлія Бондар нагадала, що очолила редакцію «Свідомих» у квітні 2022 року, і саме під її керівництвом медіапроєкт перетворився з новинного блогу в інстаграмі на повноцінне медіа. У вересні 2022 року команда «Свідомих» запустила сайт, почала створювати подкасти, активно говорити про деколонізацію та відносини з іншими країнами, організувала свій перший форум «Спитай медіа», написала більше 100 експлейнерів про те, що відбувається в країні та світі тощо.

А найголовніше — «Свідомі» стали тим медіа, досвід якого хочеться переймати, переконана Юлія Бондар і вважає, що у всі ці результати вона вклалася на всі сто відсотків. 

«Колегам складно і страшно мене відпускати, оскільки з початку повномасштабного вторгнення робота і концепція медіа повністю змінилися, а менеджерила ці процеси саме я. До того ж зміни — це завжди стрес. Ми вже вибудували роботу, яка зміниться з новою головредкою», — розповіла в коментарі «ДМ» Юлія. Втім, вона вірить, що залишає сильну та незалежну команду, яка впорається.

Після невеликої паузи Юлія Бондар планує повернутися у професію, їй хотілося би й надалі працювати з текстами, редагуванням та інформуванням саме іноземної аудиторії.

«Це було складне, але потрібне для мене рішення. Я вирішила взяти паузу на лютий, аби відновитися та покращити свій стан. Наразі посаду головної редакторки буде обійматися засновниця та СЕО “Свідомих” Анастасія Бакуліна», — говорить журналістка.

Як писав «Детектор медіа», «Свідомі» у грудні 2023 року відзначили своє п’ятиріччя. У 2018 році команда медіа складалася всього з однієї людини — Анастасії Бакуліної, яка вирішила вести блог в інстаграмі, щоб інформувати друзів про важливі події. З часом «Свідомих» стало більше, але редакція працювала суто на волонтерських засадах. За останні роки, попри важкі умови повномасштабної війни, команді вдалося не лише залучити фінансування, а й втричі збільшити кількість підписників — зараз в інстаграмі їх понад 180 тисяч. Наразі «Свідомі» мають повноцінний сайт, телеграм-канал і роблять подкасти.

Про те, як медіа протягом п’яти років шукало свою нішу, змінювало формати та врешті досягло бажаних результатів, можна дізнатись з інтерв’ю «ДМ» уже колишньої редакторки «Свідомих» Юлії Бондар «Ми завжди керувалися своїми цінностями та журналістськими стандартами». Про історію створення медіа читайте в статті «Як народилися “Свідомі”. Історія створення нестандартного медіа».

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що журналістка Євгенія Цвєтанська, яка довгий час працювала воєнною кореспонденткою «1+1», повідомила, що йде з телеканалу.

Фото: фейсбук Юлії Бондар

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1454
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду