Роман Судольський пішов з видання Speka

Роман Судольський пішов з видання Speka

15 Вересня 2022
1022
15 Вересня 2022
09:03

Роман Судольський пішов з видання Speka

1022
В нього вже є інша робота, але про неї він поки що не може розповісти.
Роман Судольський пішов з видання Speka
Роман Судольський пішов з видання Speka

Засновник та головний редактор видання про ІТ та підприємництво Speka Роман Судольський повідомив, що звільнився.

«Я звільнився, це моє рішення. Журналістика дуже важлива у воєнний час, але її мають робити ті, хто хоче і вміє. Не можеш пристосуватися – не займай чиєсь місце», – написав він у фейсбуці.

За словами Судольського, в нього вже є інша робота, але про неї він поки що не може розповісти.

«Нова робота вже є. Саме така, як я хотів – немає ані часу, ані потреби гортати телеграм і сидіти на новинній голці. Де і ким працюю – поки секрет, напишу за пару місяців, якщо все буде ОК. Поки достатньо буде сказати, що роботодавець дуже допомагає Україні», – зазначив він.

У коментарі «Детектору медіа» Роман Судольський детальніше пояснив причини свого звільнення.

«Я всю кар'єру працював в ІТ- та бізнес-виданнях. Це саме те, що мене цікавить і що я вмію. Зараз про війну пишуть усі медіа, навіть ті, які до 24 лютого спеціалізувалися на якихось нішевих темах. І це правильно, бо ну а як інакше? Зараз для всіх медіа є головна подія і є якісь далеко другорядні.

Я вважаю себе фахівцем у темах, які стали глибоко другорядними, тому вирішив, що з роботою головного редактора Speka краще впорається хтось інший. Плюс хочеться поберегти "кукуху", яка за пів року висвітлення війни починає трохи хитатися. Тому я прийняв офер від ІТ-компанії, в якій займатимусь тим, що мені до душі», – сказав він.

«Детектор медіа» також звернувся по додаткові коментарі до редакції Speka.

Роман Судольський працював в українських «Коммерсанте» та Forbes, у 2014-2015 роках очолював AIN.ua, до 2019 року був головним редактором видання Unit Citizen (K750). 

У 2021 році разом із Катериною Венжик він заснував видання Speka. Венжик до того була керівницею відділу нативного контенту Liga.net., а раніше — шефредакторкою онлайн-видання «Дело.UA», експерткою з комунікацій проєктного офісу реформи фінсектора при НБУведучою програми «Простономіка» на hromadske.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1022
Читайте також
18.11.2023 15:10
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
1 308
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду