Катерина Сергацкова покинула посаду головної редакторки «Заборони», але залишається в журналістиці

Катерина Сергацкова покинула посаду головної редакторки «Заборони», але залишається в журналістиці

10 Липня 2023
2270
10 Липня 2023
15:13

Катерина Сергацкова покинула посаду головної редакторки «Заборони», але залишається в журналістиці

2270
Видання очолив Даниил Леховіцер, який продовжить реалізацію затвердженої редакційної політики медіа.
Катерина Сергацкова покинула посаду головної редакторки «Заборони», але залишається в журналістиці
Катерина Сергацкова покинула посаду головної редакторки «Заборони», але залишається в журналістиці

Журналістка Катерина Сергацкова більше не очолюватиме редакцію інтернет-видання «Заборона». Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці та підтвердила у розмові з «Детектором медіа». 

Своє рішення піти з посади головного редактора «Заборони», на якій вона перебувала від самого початку створення медіа у 2017 році, Сергацкова пояснила тим, що вже виконала свою місію.  

«Мені вже давно пора рухатися далі, тим більше що моя команда все може без мене. Кожен у редакції знає, як робити свою справу, це крутий робочий механізм, в якому центральне місце займає служіння своєму читачеві», — зауважила журналістка. 

Вона також повідомила, що на посаді головного редактора її замінить Даниил Леховіцер. «Він працює в "Забороні" з початку повномасштабного вторгнення і за цей час пройшов шлях від випускового редактора до мого заступника, зарекомендувавши себе як суперспеціаліст, якому можна довірити керувати виданням. Він навчався у Лондоні, є спеціалістом з генацидальної політики, має високі професійні стандарти, дуже чітко знає потреби читачів, вміє будувати стратегії і має відповіді на багато складних запитань», — розповіла Сергацкова.

Катерина Сергацкова

Щодо її власних планів, то, за словами Катерини, вона не йде з журналістики і продовжуватиме займатися нею на міжнародному рівні. «Журналістику я не залишаю, цією справою я займаюсь майже 20 років і не маю поки що в планах її покидати. Скоро я займу мою нову позицію в професії, але розповім про все це згодом», — пообіцяла «ДМ» Катерина Сергацкова. 

Крім того, нагадала журналістка, вона залишається співзасновницею та співвласницею «Заборони», тож продовжить стежити за її розвитком.

Новий головний редактор «Заборони» Даниил Леховіцер, своєю чергою, пообіцяв, що медіа під його керівництвом продовжить робити те, що й робить: «збиратиме архів воєнного часу, буде залишатися інституцією, яка спрямована бачити, чути і відчувати, а потім — переповідати і свідчити»

«В одному з моїх, мабуть, найулюбленіших серіалів, “Новому папі”, новообраний римський понтифік Іоанн Павел ІІІ у виконанні Джона Малковіча запитує себе, в чому він бачить свою роботу. У захисті крихкості. В його розумінні, крихкість — це не вада; це не ноша. Крихкість — це диво. Крихкість — те, чим варто пишатися. І ми, у свою чергу, теж продовжимо захищати крихкість», — написав Леховіцер у фейсбуці.

Даниил Леховіцер

Він подякував за таку можливість і довіру Катерині Сергацковій та іншим своїм колегам — Роману Степановичу та Марії Педоренко, яка свого часу запросила Даниила в редакцію. Також Леховіцер назвав імена всіх членів команди «Заборони», до якої входять Поліна Вернигор, Анастасія Оприщенко, Павло Бушко, Зарина Понд, Світлана Чаурова, Олександр Гуменюк, Євгенія Костіна, Валентина Залевська, Марія Петрова, Катерина Круглик, Ірина Олійник

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», у квітні 2023 року стало відомо, що видання «Заборона» у співпраці з правозахисною організацією Truth Hounds за гроші фонду «Справедливість для журналістів» (JFJ), створеного росіянами Михайлом Ходорковським та Леонідом Невзліним, готує фільм про атаки російських військових на журналістів. 

Зараз Ходорковський та Невзлін є членами консультаційної ради фонду; до неї також входить засновник та видавець російської «Нової газети» Дмитро Муратов, а також Джеф Гедмін, член дослідницької ради Національного фонду підтримки демократії (NED), і двоє журналістів — Люк Гардінг (The Guardian) та Девід Саттер (Wall Street Journal).

  Читайте також:

Фото: фейсбук/Daniel Lekhovitser, Katerina Sergatskova

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2270
Читайте також
26.06.2020 11:40
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
1 561
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду