Онлайн-видання Mezha.Media увійшло до медіагрупи «Українська правда»

Онлайн-видання Mezha.Media увійшло до медіагрупи «Українська правда»

18 Січня 2024
853
18 Січня 2024
15:20

Онлайн-видання Mezha.Media увійшло до медіагрупи «Українська правда»

853
Завдяки цьому команда видання розраховує досягти амбітної цілі — перетворити його на найбільше в Україні медіа про технології та гаджети.
Онлайн-видання Mezha.Media увійшло до медіагрупи «Українська правда»
Онлайн-видання Mezha.Media увійшло до медіагрупи «Українська правда»

Інтернет-видання Mezha.Media, яке спеціалізується на технологіях та IT, увійшло в медіагрупу «Українська правда». Про це медіа сповістило на своєму сайті.

«Такий крок дозволить надалі розвивати сайт як окремий проєкт, залучаючи підтримку та досвід інших учасників медіагрупи. Ми також зможемо значно підсилити редакцію новими авторами, розширити тематики та розвивати нові формати, зокрема відео», — йдеться у повідомленні.

Про укладення відповідної угоди повідомив і виконавчий директор «Української правди» Андрій Боборикін, який прокоментував подію так: «В “Українській правді” понад усе цінується якісна та незалежна журналістика. Радий тому, що, рухаючись в ногу з часом, ми розширюємось в бік технологій і не зраджуємо цим принципам».

За словами Боборикіна, Mezha.Media й надалі розвиватиметься як окремий проєкт, отримуючи при цьому підтримку від медіагрупи. Невдовзі редакція сайту підсилиться авторами, а в структурі його продуктів активно розвиватимуться нові формати, зокрема відео. Завдяки цьому команда Mezha.Media отримає можливість надати своїм читачам ще більше якісного контенту та зможе досягти амбітної цілі стати найбільшим в Україні медіа про технології та гаджети.

У Mezha.Media акцентують на тому, що об'єднання не передбачає зміни формату сайту чи системи коментарів. Дизайн також не зазнає змін, тож аудиторія зможе отримувати більше цікавого контенту у звичній формі.

«Редакція рада можливості долучитися до великої медіагрупи, отримати новий досвід та ділитися власною експертизою створення медіа, щоб зробити україномовний сегмент інтернету ще кращим. Ми дуже вдячні всім нашим читачам та партнерам, які читали нас та підтримували з моменту запуску у 2021 році, й сподіваємося будуть так само активно читати та підтримувати у майбутньому», — кажуть у Mezha.Media.

Щоб закріпити досягнуті домовленості, Mezha.Media та «Українська правда» підписали редакційну угоду, яка забезпечить гарантії незалежності та невтручання в контент.

Mezha.Media — українське видання, присвячене технологіям, девайсам та світу IT. Восени 2021 року його заснувала команда досвідчених журналістів, які до цього разом працювали на порталі ITC. На цей момент співвласником і керівником ТОВ «Межа Медіа» вказаний редактор видання Mezha.Media Тарас Міщенко, ще 49% компанії належить Руслані Радзевич.

Нагадаємо, у травні 2021 року генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала став власником «Української правди». Він отримав 100% корпоративних прав на видання. Фіала уклав із редакторкою-засновницею «Української правди» Оленою Притулою угоду, за якою усі активи «УП» переходять до групи компаній Dragon Capital. Головна редакторка «УП» Севгіль Мусаєва та Фіала того ж дня підписали редакційну угоду. Сторони домовилися, що редакційна політика видання та підходи до роботи залишаться без змін. Редакція «НВ» (пізніше перейменована на NV) продовжила свою роботу незалежно від редакції «Української правди».

Інвестиційній компанії Dragon Capital належать журнал NV, сайт NV і «Радіо NV». Томаш Фіала інвестував у NV понад 10 млн доларів. 11 січня 2021 року Dragon Capital через фонд прямих інвестицій Dragon Capital New Ukraine Fund LP завершила купівлю контрольного пакету акцій компанії Treeum, яка володіє виданнями «Мінфін» та Finance.ua.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що медіагрупа «Українська правда» оголосила про інтеграцію та об’єднання адміністративних процесів з виданням «Європейська правда». 

Також ми писали про те, що «Європейська правда» запустила англомовну версію сайту.

На фото — команда Mezha.Media на чолі з головним редактором Тарасом Міщенком

Фото: Mezha.Media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
853
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду