Нове медіа для ІТ-ком’юніті: Антон Подлуцький запустив професійне онлайн-видання ProIT

Нове медіа для ІТ-ком’юніті: Антон Подлуцький запустив професійне онлайн-видання ProIT

7 Липня 2023
2155

Нове медіа для ІТ-ком’юніті: Антон Подлуцький запустив професійне онлайн-видання ProIT

2155
Цільовою аудиторією ресурсу є всі, хто дотичний до високих технологій, а команда проєкту відкрита до співпраці з усіма українськими ІТ-компаніями.
Нове медіа для ІТ-ком’юніті: Антон Подлуцький запустив професійне онлайн-видання ProIT
Нове медіа для ІТ-ком’юніті: Антон Подлуцький запустив професійне онлайн-видання ProIT

В Україні з’явилось нове медіа, що фокусується на експертному контенті для ІТ-спільноти. Проєкт назвали ProIT і його засновником став український медіаменеджер, ексголовред «РБК-Україна» та співвласник «КиївВлада» Антон Подлуцький.

У коментарі «Детектору медіа» Антон Подлуцький розповів, що ідея створення проєкту виникла в нього у результаті роздумів про те, що могло б допомогти Україні якомога успішніше розвиватися під час війни та у повоєнний період.

«Я звернув увагу на ту обставину, що саме ІТ-індустрія, якій вдалося у 2022 році зберегти зростання, відіграє останнім часом роль драйвера економічних процесів в країні. Вітчизняному технологічному бізнесу вдається створювати нові робочі місця, підтримувати економіку воюючої країни та її Збройні сили та ще й реалізовувати гуманітарні ініціативи. За результатами минулого року, ІТ-компанії забезпечили валютні надходження до української економіки в розмірі $7,34 млрд. Це найбільший показник за всю історію існування української ІТ-галузі. І досягти його вдалося попри війну», — каже Антон Подлуцький.

За його словами, незважаючи на світову кризу і певний спад ринку в Україні, ця сфера має потужні перспективи: «Наша мета — допомогти розвитку галузі, що стала “цементом” української економіки під час війни та, впевнений, буде рушійною силою нашого розвитку після перемоги».

Другою співзасновницею ProIT виступила Олеся Остафієва  —  українська підприємиця та медіаменеджерка з 20-річним досвідом у журналістиці. Працювала у ділових виданнях «Экономические известия», «Kyiv Weekly», «Эксперт-Украина». У 2010–2015 роках вона була радницею з PR заступника голови Київської міської державної адміністрації, кураторкою проєкту для ІТ-екосистеми Kyiv City Open Doors.

У відповідь на запитання «Детектора медіа» про те, чи не шкода йому було залишати свій попередній проєкт — «КиївВладу», Подлуцький зауважив, що це видання зостається його улюбленим дітищем, яке він не кидає. «Ба більше, зараз "КиївВлада" також на етапі певних змін. Ми переходимо на нову архітектуру сайту з англомовною версією, запустили тікток-канал, починаємо розвивати ютуб-канал», — розповів медіаменеджер.

Що стосується вузькопрофільності нового видання, яке він створив цього разу, Подлуцький каже: «Профільні видання мене цікавлять достатньо давно. Майже 20 років тому я був головним редактором журналу "Торгове діло" — воно було та й наразі залишається єдиним профільним виданням для ритейлу та про ритейл. Тож для мене профільні видання — це знайома та певним чином улюблена сфера медіа. Та й "КиївВлада" — не зовсім загальнополітичне видання. Воно про громаду та громади з усіма їхніми проблемами соціального, економічного та технічного характеру. Політична складова — хто там з ким у Київраді чи КМДА, Київоблраді чи, наприклад, у Броварській міськраді — це тільки частина нашої роботи в "КиївВладі". Тож для мене ProIT — це не геть новий виклик. Але так, нова сфера, бо IT цілеспрямовано ніколи не займався. Моє завдання в проєкті — більше дивитись і думати про стратегічні напрямки. А менеджмент контенту в безперервному потоці на ProIT — це сфера відповідальності головної редакторки Олесі Остафієвої».

На запитання «Детектора медіа» стосовно конкуренції в цьому медійному сегменті Подлуцький зауважив: «Звісно, конкуренція тут є. Але ми її не боїмося. Наша стратегія — працювати з викликами і завданнями, які наразі є на вістрі світового IT, з боку саме програмістів. Тобто, ми створюємо формат, ближчий до b2b. Саме такий підхід наразі не дуже розвинутий в українських IT-медіа, тому ми вбачаємо в цьому нашу особливість і, відповідно, конкуренту відмінність».

За словами головної редакторки ProIT Олесі Остафієвої, команда відкрита до співпраці з усіма українськими ІТ-компаніями. Зараз ведуться перемовини щодо співпраці з найбільшими гравцями галузі в Україні, адже саме в них сконцентровані найкращі фахівці, які й  можуть ділитися експертизою.

Задля більшого стимулу для блогерів-айтівців у виданні розробили преміальну систему: автори найкращих експертних статей, які наберуть більше 50 тисяч унікальних відвідувачів з України, отримають винагороду — 50 тисяч гривень.

   Читайте також:

Фото: ProIT

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2155
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду