«Українська правда» та «Європейська правда» ще більше інтегрувались та об'єднали частину адміністративних процесів

«Українська правда» та «Європейська правда» ще більше інтегрувались та об'єднали частину адміністративних процесів

4 Вересня 2023
1372
4 Вересня 2023
13:54

«Українська правда» та «Європейська правда» ще більше інтегрувались та об'єднали частину адміністративних процесів

1372
Зміни будуть не дуже помітними для читачів, водночас допоможуть оптимізувати роботу редакцій та сприятимуть розвитку обох видань.
«Українська правда» та «Європейська правда» ще більше інтегрувались та об'єднали частину адміністративних процесів
«Українська правда» та «Європейська правда» ще більше інтегрувались та об'єднали частину адміністративних процесів

Видання «Європейська правда» («ЄП») та «Українська правда» («УП») домовились про більш тісну інтеграцію, яка сприятиме розвитку обох видань та втіленню принципово нових проєктів. Про це редакція «ЄП» повідомила в себе на сайті.

Процес ініціювала команда «Європейської правди», головний редактор якої в дописі на фейсбуці зауважив про те, що ці зміни важливі особисто для нього та для управління проєктом. Водночас читач, за словами Сергія Сидоренка, без повідомлення про реорганізацію її не помітив би.

Мета інтеграції двох видань — консолідувати ресурси, що входять до медіагрупи «УП», та водночас зробити ефективнішими адміністративні процеси «Європейської правди». Також цей крок покликаний розвантажити редакторів «ЄП» від частини адміністративного навантаження, звільнивши часові ресурси на основну діяльність — створення контенту.

«Більшість читачів і раніше сприймала “Українську правду” та “Європейську правду” як частинки одного цілого. Тепер ми унормовуємо багаторічну співпрацю. Ми цінуємо той контент, який створюють наші колеги з ЄП, і вважаємо, що об’єднання посилить медіагрупу УП», — прокоментував зміни  виконавчий директор «УП» Андрій Боборикін, запевнивши при цьому, що об’єднання не зашкодить редакційним процесам і незалежності «ЄвроПравди» у створенні контенту.

Своєю чергою редактор «ЄП» Сергій Сидоренко наголосив на тому, що мета переформатування — провести адміністративне об’єднання таким чином, щоб воно лишилося максимально непомітним і для аудиторії, і для донорів. 

«Цей підхід підтримали наші друзі та колеги з “Української правди”. Навряд чи хтось помітив би ці зміни, якби ми самі не наголосили на них — але для нас важливо бути чесними і прозорими та повідомити про об’єднання», — заявив співзасновник та редактор «ЄП».

Зокрема, сайт www.eurointegration.com.ua продовжить наповнюватися новинами та аналітикою так само, як і досі, його тематика не зміниться, обіцяють у редакції. Команда журналістів та редакторів «ЄвроПравди» також не зазнає змін.

Водночас інтеграція «ЄП» до процесів медіагрупи «УП» відкриє нові можливості. Наприклад, «ЄП» отримає можливість проводити офлайн-івенти, що стає особливо важливим на новому етапі відносин з ЄС та НАТО, зазначають журналісти. Крім того, видання зараз розвиває наявні продукти — готує оновлення англомовної версії сайту та запускає нову відеостудію.

«Місія “Європейської правди” лишається незмінною: вона полягає у наближенні європейської та євроатлантичної інтеграції України із забезпеченням української аудиторії та стейкхолдерів якісною, неупередженою та професійною експертизою. Ця місія зафіксована у статуті ГО “Європейська правда”. Саме ця громадська організація продовжить наповнювати сайт контентом, лишаючись незалежною від будь-яких партійних та політичних впливів», — наголошують в «УП».

Нагадаємо, інтернет-проєкт «Європейська правда» почав свою роботу в рамках інтернет-холдингу «Українська правда» 4 червня 2014 року. Ідея заснувати цей проєкт належить журналістам Сергію Сидоренку та Юрію Панченку, які залишилися без роботи після закриття газети «Коммерсантъ-Украина». Тоді «ЄП» та «УП» підписали не лише редакційну угоду, але й угоду про гарантії невтручання з власником «Української правди». «Для обох наших видань важливо, щоби політична нейтральність “європейців” у складі медіагрупи УП не підлягала жодному сумніву», — заявляла тоді головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що «УП»/«ЄП» та Kyiv Independent відповіли на статтю NYT про «необхідність поступок» у війні з боку України.

Також ми писали про те, що «Європейська правда» запустила англомовну версію сайту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1372
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду