Ursa.Media: В Україні запустили нове онлайн-видання — про екологію і вплив на неї російської агресії

Ursa.Media: В Україні запустили нове онлайн-видання — про екологію і вплив на неї російської агресії

8 Лютого 2024
994
8 Лютого 2024
17:29

Ursa.Media: В Україні запустили нове онлайн-видання — про екологію і вплив на неї російської агресії

994
Медіа створили засновниці зоозахисної організації, яка рятує тварин з прифронтових територій.
Ursa.Media: В Україні запустили нове онлайн-видання — про екологію і вплив на неї російської агресії
Ursa.Media: В Україні запустили нове онлайн-видання — про екологію і вплив на неї російської агресії

У четвер, 8 лютого, в Україні з’явилось нове онлайн-медіа, яке писатиме про глобальні проблеми екології, свідоме споживання, вплив російської агресії на довкілля та життя людей у ньому, — Ursa.Media. Про це «Детектор медіа» дізнався з фейсбук-допису медійниці Ярослави Коби, яка заснувала видання разом із продюсеркою івентів Оленою Мачинською.

Кілька років тому вони створили зоозахисну організацію Ursa (Урсою з давніх часів жителі Карпат називали міфічну ведмедицю-покровительку всього живого на планеті), яка активно діє й дотепер, домагаючись законодавчих змін у сфері захисту екології та рятуючи тварин із прифронтових зон.

А навесні 2023 року, маючи великий досвід роботи в ЗМІ, вирішили створити власне медіа, яке відображало б їхні особисті переконання та погляди на світ. «Бо за два роки війни та постійної взаємодії з прифронтовими територіями ми на власні очі побачили та усвідомили масштаби впливу російської агресії на довкілля, і не лише українське. Адже повітря, води та ліси кордонів не мають», — розповіла Ярослава Коба в коментарі «ДМ». 

За словами Ярослави, команда нового медіа, яка складається з 15 медійників, формувалася через внутрішню мотивацію, бажання говорити на теми захисту довкілля та шукати шляхи його збереження. Журналісти Ursa.Media, говорить співзасновниця проєкту, — це свідомі українці, студенти факультету журналістики з різних міст України (Одеси, Харкова, Дніпра, Львова та Києва), об’єднані спільними цінностями. 

«Ми хочемо донести до суспільства одну надважливу річ — не потрібно чекати, поки зміниться світ, змінюй його сам. Похід до супермаркету з торбинкою замість покупки на касі чергового поліетиленового пакету, стерилізація вуличного кота, відмова від косметики, що тестується на тваринах, підпис під петицією проти будівництва курорту в Карпатах, чи встановлення смітника в зоні відпочинку. Це все маленькі, непомітні на перший погляд кроки, на які сьогодні здатен кожен, щоб завтра жити в процвітаючій країні», — пояснила «ДМ» інша співзасновниця медіа — Олена Мачинська.

Головною редакторкою онлайн-видання стане Ярослава Коба, а Олена Мачинська обійме посаду СЕО.

Розробленням дизайну та створенням сайту Ursa.Media займалася команда міжнародної маркетингової агенції Superheroes. Крім сайту, стежити за проєктом можна в інстаграмі, фейсбуці, на ютуб-каналі й телеграм-каналі. 

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Україні запустили медіамережу для моніторингу відбудови «Вікно Відновлення».

Також ми писали про те, що мережа локальних медіа «Район.in.ua» запустила своє перше видання на Кропивниччині.

На фото — команда видання Ursa.Media

Фото Ursa.Media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
994
Читайте також
18.11.2023 15:10
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
1 323
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду