«Синтетика»: В Україні з’явився журнал про вплив технологій на життя людей

«Синтетика»: В Україні з’явився журнал про вплив технологій на життя людей

31 Січня 2024
951
31 Січня 2024
18:24

«Синтетика»: В Україні з’явився журнал про вплив технологій на життя людей

951
У підготовці першого випуску періодичного видання застосовувались нейромережі, які допомогли створити ілюстрації, автоматизувати процес виконання графіки і навіть вигадати назву журналу.
«Синтетика»: В Україні з’явився журнал про вплив технологій на життя людей
«Синтетика»: В Україні з’явився журнал про вплив технологій на життя людей

Сьогодні, 31 січня, стартувало передзамовлення на нове періодичне видання — журнал «Синтетика», який розповідатиме про вплив технологій на життя суспільства. Його видаватиме проєкт Projector Publishing, який спеціалізується на візуальній культурі, технологіях та інноваціях.

Новий журнал, пише інтернет-видання Marketing Media Review (MMR), порушуватиме актуальні теми зі світу інновацій та розглядатиме їх із різних поглядів: від світоглядних питань до побутових дрібниць.

Перший випуск «Синтетики», повідомляє сайт видавництва, присвячений нейромережам і штучному інтелекту. З нього читачі дізнаються про те, як ШІ вплине на формування нового покоління, для якого нейромережі все більше стають буденністю, а також на довголіття, здоров’я та якість життя людей. Ітиметься у виданні й про те, чи зуміє штучний інтелект замінити дієтолога або ж архітектора, сценариста, аналітика і чи здатний він спровокувати нову революцію у мистецтві.

До першого номера журналу ввійшло інтерв’ю зі співзасновником компанії-творця «розумних» екзоскелетів Esper Bionics, добірка перспективних ШІ-компаній з українським корінням, стаття про роль нейромереж у сучасній російсько-українській війні та багато іншого.

«Традиційно команда приділила ретельну увагу візуальному стилю. Над концепцією під керівництвом Гліба Капорікова працювали автори дизайну бестселеру Telegraf.Креатив у війні та Telegraf. Воля. У процесі цього разу використовували нейромережі, які допомогли створити ілюстрації випуску, автоматизувати процес виконання графіки та вигадати назву видання», — пише MMR.

Обкладинка видання містить промпт — найпоширеніший нині спосіб взаємодії людини зі штучним інтелектом. Результат промпту видно, щойно відкривається журнал, — читача зустрічає «обличчя» ШІ, одне з нескінченно можливих. Як пояснює редакція, таким чином все, що відбувається між першою й останньою сторінкою номера, ніби вміщується «в голові» умовного уособлення ШІ. 

Напис на обкладинці відтиснули фольгою, також традиційно додали відкритий корінець для читання.

«Журнал “Синтетика” надихатиме сміливо рухатися у майбутнє й перетворювати його на яскраве теперішнє. Не боятися експериментів, а синтезувати технології й людяність у бажану реальність», — каже головна редакторка видання Анна Карнаух.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Україні з'явилося нове онлайн-медіа про Донеччину та Луганщину «Точка Сходу». Його основна цільова аудиторія — люди зі сходу й ті, хто «цікавиться долею регіону, захищає рідну землю, волонтерить, відновлює та робить усе можливе не тільки для звільнення всіх територій, а й для пришвидшення перемоги в усіх її можливих аспектах».

Також ми писали про появу в Україні нового медіа, що фокусується на експертному контенті для ІТ-спільноти. Проєкт назвали ProIT, і його засновником став український медіаменеджер, ексголовред «РБК-Україна» та співвласник «КиївВлада» Антон Подлуцький.

Фото: MMR

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
951
Читайте також
18.11.2023 15:10
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
1 325
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду