У школах тимчасово окупованого Мелітополя запровадили уроки  «російської ідентичності»

У школах тимчасово окупованого Мелітополя запровадили уроки «російської ідентичності»

30 Грудня 2023
1751
30 Грудня 2023
20:37

У школах тимчасово окупованого Мелітополя запровадили уроки «російської ідентичності»

1751
Відповідальним за російську пропаганду серед українських дітей є Федеральне агентство РФ у справах національностей.
У школах тимчасово окупованого Мелітополя запровадили уроки  «російської ідентичності»
У школах тимчасово окупованого Мелітополя запровадили уроки  «російської ідентичності»

Учнів загальноосвітніх шкіл тимчасово окупованого Мелітополя загарбники примусово зганяють на уроки «російської ідентичності», повідомляє Центр національного спротиву.

Пропагандистський захід, який окупаційна адміністрація нав`язує українським дітям, називається «Сто дат російської ідентичності». ЦНС вказує, що відповідальним за промивання дитячих мізків є Федеральне агентство у справах національностей,  «спеціальний кремлівський орган для виховання манкуртів». 

Уроки для юних українців, за інформацією співробітників Центру, проводив «відомий зрадник вірменського народу Айказ Мікаєлян, який працює на Володимира Путіна з 2000-х років. Тепер він творить політику геноциду на захоплених землях України, сподіваючись позбавити нас цілого покоління»

Центр національного спротиву також закликав надавати інформацію Руху Опору щодо пропагандистів та їхньої активності у тимчасово захоплених регіонах.

Зазначимо, що за інформацією ЦНС, окупанти перетворили загальноосвітні школи на тимчасово захоплених територіях у пропагандистські осередки.  

Так, на ТОТ півдня України російські «педагоги», які  прибули сюди з країни-агресорки, проводили у школах «історичні бесіди», під час яких українським дітям розповідали,  що сучасна РФ — нібито спадкоємиця Київської Русі, а її внесок у сучасну цивілізацію є «фундаментальним». 

Також на уроках  дітей вчать, що СРСР самотужки переміг гітлерівську Німеччину, при цьому заперечуючи факт союзу двох тоталітарних режимів — радянського та нацистськоого — який існував з 1939 року по 22 червня 1941-го.

Під час таких «бесід» російські «вчителі» заперечують існування української нації та перекладають вину за повномасштабну війну, розв’язану Росією, на українську державу.

Фото: колаж з сайту Центру національного спротиву.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1751
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду