Росіяни на ТОТ змушують українських дітей писати листи підтримки солдатам армії РФ

Росіяни на ТОТ змушують українських дітей писати листи підтримки солдатам армії РФ

28 Листопада 2023
692
28 Листопада 2023
23:15

Росіяни на ТОТ змушують українських дітей писати листи підтримки солдатам армії РФ

692
Тексти листів учням початкових класів надиктовують «учителі», призначені окупантами.
Росіяни на ТОТ змушують українських дітей писати листи підтримки солдатам армії РФ
Росіяни на ТОТ змушують українських дітей писати листи підтримки солдатам армії РФ

У тимчасово захоплених населених пунктах України окупанти проводять серед учнів початкових класів загальноосвітніх шкіл акцію «Лист солдату».  Кремлівські пропагандисти змушують українських дітей під диктування «вчителя» писати листи військовим російської окупаційної армії. Про це інформує Центр національного спротиву.

«Російська пропаганда спотворює розум і не має меж етичності, відтак росіяни використовують дітей на тимчасово окупованих територіях для прославлення війни. 24 лютого 2022 року росія почала повномасштабний наступ з метою знищення української держави та нації. Тепер на ТОТ ворог намагається реалізувати свій початковий задум», — повідомляють у ЦНС.

У Центрі національного спротиву вкотре зауважили, що кожен причетний до промивання мізків українським дітям понесе відповідальність, і нагадали, що повідомити про ворога можна за посиланням.  

Нагадаємо, у вересні окупанти у межах програми «педагогічний десант» почали звозити з Росії студентів-педагогів для «роботи з дітьми» на тимчасово захоплених територіях України. Завдання «десантників» — навчати українських дітей історії та російської мови. Тобто, «історії рідного краю» українських дітей навчають студенти з Саратова.

У листопаді на окупованій частині Херсонщини росіяни зарахували всіх учнів перших класів до організації «Орлята Росії» — дитячого крила псевдоволонтерського «Руху перших», який фінансується Кремлем. Вступ до організації примусовий. Так звані «орлята» фактично є аналогом радянських «жовтенят». У межах програми діти відвідуватимуть пропагандистські заходи, де їм нав'язуватимуть російські наративи.

На 2024 рік російський уряд запланував виділити на «патріотичне виховання» дітей та підлітків 45,85 млрд рублів (майже 460 млн доларів США). 20,5 млрд з них мають дістатися нещодавно створеній організації «Движение первых», яке диктатор Путін пропонував перейменувати у «піонерію». 

Загальний обсяг фінансування «Движения первых» на наступний рік буде порівнянним із річними доходами бюджетів бідних російських регіонів — таких як Калмикія (24 млрд рублів) або Єврейська автономна область (20,4 млрд рублів). Він кратно перевищить витрати на низку ключових держпрограм та федеральних проєктів.

Крім «Движения первых», з держбюджету РФ планується профінансувати молодіжну «Юнармию», конкурс «Большая перемена», програму для початкової школи «Орлята России».

 

Фото: Центр національного спротиву

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
692
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
TUMAN
152 дн. тому
А хіба не знали слів Т.Г.Шевченка "Кохайтеся. чорноброві. та НЕ з москалями! Москалі - ЧУЖІЇ люди, роблять БІДУ з вами!" Найогиднішого поголів'я підлих істот на планеті Земля немає...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду