Загарбники збираються завезти до шкіл ТОТ чергову партію вчителів з Росії

Загарбники збираються завезти до шкіл ТОТ чергову партію вчителів з Росії

25 Травня 2024
1730
25 Травня 2024
22:03

Загарбники збираються завезти до шкіл ТОТ чергову партію вчителів з Росії

1730
На тимчасово окуповані територі України росіяни планують звести вчителів зокрема з Осетії, Башкортостану, Челябінської, Курської, Свердловської та Іванівської областей.
Загарбники збираються завезти до шкіл ТОТ чергову партію вчителів з Росії
Загарбники збираються завезти до шкіл ТОТ чергову партію вчителів з Росії

Через відмову місцевого населення співпрацювати з окупантами, росіяни змушені шукати педагогів на території РФ, повідомляє Центр національного спротиву.

"Найкритичніша ситуація з вчителями – на тимчасово окупованих територіях сходу України. Там окупанти запустили програму фінансової підтримки російських вчителів, які зголосяться приїхати до України. Водночас обіцяють високі премії та пільги", - йдеться у повідомленні. 

За інформацією ЦНС, до шкіл на тимчасово захоплених територіях України планують звести вчителів зокрема з Осетії, Башкортостану, Челябінської, Курської, Свердловської та Іванівської областей. Нові групи вчителів мають приступити до роботи вже з нового навчального року. 

Проте одна з ключових цілей такої програми – ідеологічний вплив на мешканців ТОТ, наголошують у Центрі, де нагадують, що українське підпілля фіксує незаконне прибуття російських педагогів. Про прибуття таких "фахівців" можна повідомляти у чат-бот спротиву.

Раніше із посиланням на ЦНС ми повідомляли, що у вересні 2023 року окупанти звозили з Росії студентів-педагогів для "роботи з дітьми" на тимчасово захоплених територіях України. Це відбувалося у межах програми "педагогічний десант". "«Десантники» будуть вчити українських дітей історії та російської мови. Тобто навчати «історії рідного краю» українських дітей будуть студенти з Саратова", - зазначали у Центрі національного спротиву.

"Вчителі", що прибувають з РФ, під час "історичних бесід" з українськими дітьми заперечують існування української нації та перекладають вину за повномасштабну війну, розв'язану Росією, на українську державу, оскільки окупанти використовують школи на тимчасово захоплених територіях як пропагандистські осередки.

Фото: колаж з сайту ЦНС
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1730
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду