Росіяни звозять молодих українців з ТОТ на «Всесвітній фестиваль молоді»

Росіяни звозять молодих українців з ТОТ на «Всесвітній фестиваль молоді»

26 Лютого 2024
2981
26 Лютого 2024
22:22

Росіяни звозять молодих українців з ТОТ на «Всесвітній фестиваль молоді»

2981
До проведення «фестивалю» окупанти залучатимуть так званих «волонтерів» з-поміж учасників створених Росією «громадських організацій» - таких як «Південь молодий», «Рух перших» та інших.
Росіяни звозять молодих українців з ТОТ на «Всесвітній фестиваль молоді»
Росіяни звозять молодих українців з ТОТ на «Всесвітній фестиваль молоді»

Окупанти звозять молодих українців з тимчасово окупованих територій України на так званий «всесвітній фестиваль молоді», повідомляє Центр національного спротиву.

«Так, відомо, що до проведення “фестивалю” будуть залучені так звані “волонтери” з-поміж учасників створених росією “громадських організацій”, таких як “юг молодой”, “рух перших” та інше. Ворог створює такі організації за зразком комсомолу, щоби промивати мізки українській молоді», — інформують у ЦНС.

Для залучення дітей у такі організації окупанти використовують адміністративний ресурс. Зокрема, повідомляють у Центрі, від директорів шкіл на ТОТ вимагають забезпечити вступ визначеної кількості дітей у «добровільно-примусовому» порядку.

У Центрі національного спротиву наголосили: «Підпіллю відомо про всіх працівників окупаційних адміністрацій, які промивають мізки українським дітям. Жоден із них не зможе уникнути покарання».

Нещодавно ми повідомляли, що політичне керівництво РФ наказало представникам окупаційних адміністрацій максимально ефективно забезпечити серед місцевої молоді високий рівень підтримки Путіна на так званих «виборах президента». Зазначений показник не повинен бути нижче 72%.

Крім того, окупанти на тимчасово захоплених територіях розбудовують мережу так званих «будинків молоді», в яких агітують українських підлітків ставати колаборантами. У таких пунктах, які ворог створює в захоплених готельних приміщеннях, відбувається набір молодих людей до лав пропагандистів. Російські окупанти готують місцеві кадри з нуля, обіцяючи легкі гроші та славу.

А в університетах тимчасово захоплених регіонів набирають «спостерігачів» для незаконних виборів президента РФ.

Нагадаємо, що російський уряд запланував на 2024 рік виділити на «патріотичне виховання» дітей та підлітків 45,85 млрд рублів (майже 460 млн доларів США). 20,5 млрд з них мають дістатися нещодавно створеній організації «Движение первых», яке диктатор Путін пропонував перейменувати в «піонерію».

Про те, як ностальгія за часами СРСР стала інструментом російської пропаганди на тимчасово окупованих українських територіях, читайте в дослідженні «Детектора медіа» «Back in the USSR. Чому Росія нав’язує молоді радянщину».

Фото: колаж з сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2981
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду