У Бердянську окупанти навчають «вожатих» для «Орлят Росії»

У Бердянську окупанти навчають «вожатих» для «Орлят Росії»

12 Квітня 2024
1583
12 Квітня 2024
21:32

У Бердянську окупанти навчають «вожатих» для «Орлят Росії»

1583
Ідеологічних інструкторів для українських дітей набирають поміж молодих колаборантів з “Руху перших”.
У Бердянську окупанти навчають «вожатих» для «Орлят Росії»
У Бердянську окупанти навчають «вожатих» для «Орлят Росії»

На тимчасово окупованих територіях росіяни масштабують процес примусової асіміляції українських дітей. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Так, у тимчасово захопленому Бердянську, на базі місцевого педагогічного університету окупанти почали підготовку інструкторів для “Орлят Росії” – примусової організації для школярів молодших класів на кшталт радянських “жовтенят”.

Для навчання так званих “вожатих” набирають поміж молодих колаборантів з “Руху перших”. Підготовку ведуть “волонтери” з РФ, які інструктують, як правильно промивати мізки дітям й “вкорінювати російську ідентичність”.

Читайте також

"Все це відбувається в межах політики геноциду українців, під час якої росіяни нищать ціле покоління шляхом примусової асиміляції", - наголошують у Центрі національного спротиву та закликають повідомляти про колаборантів за посиланням.

Нещодавно ми повідомляли, що за інформоцію голови Бердянської міської військової адміністрації Вікторії Галіціної, окупанти планують збудувати на узбережжі Азовського моря так званий «федеральний освітній центр» під назвою «Маяк» уже до кінця 2024 року.  Запланований до будівництва центр  має стати «єдиним» на всі тимчасово окуповані території України. У самому ж центрі планують  проводити «освітні заходи» — тобто, пропагандистські.

Також ми писали про те, що школярів на тимчасово окупованих територіях з першого класу готують воювати проти України, а понад 100 тисяч українських дітей залучено до російських «молодіжних рухів». Окупанти створюють так звані «кадетські класи», де школярів навчають посиленої військової підготовки, змушують носити військову форму, нав’язують їм російські наративи, вчать сприймати Росію як свою країну.

Фото: колаж з сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1583
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду