Окупанти продовжують використовувати школи на ТОТ як пропагандистські осередки

Окупанти продовжують використовувати школи на ТОТ як пропагандистські осередки

24 Вересня 2023
789
24 Вересня 2023
20:22

Окупанти продовжують використовувати школи на ТОТ як пропагандистські осередки

789
«Вчителі», що прибули з РФ, під час «історичних бесід» з українськими дітьми заперечують існування української нації та перекладають вину за повномасштабну війну, розв'язану Росією, на українську державу.
Окупанти продовжують використовувати школи на ТОТ як пропагандистські осередки
Окупанти продовжують використовувати школи на ТОТ як пропагандистські осередки

Школи на тимчасово захоплених територіях продовжують виконувати роль пропагандистських осередків, інформує Центр національного спротиву

Так, на ТОТ півдня України російські «педагоги», які  прибули сюди з країни-агресора, проводять у школах  «історичні бесіди», під час яких розповідають українським дітям,  що сучасна РФ — нібито спадкоємиця Київської Русі, а її внесок у сучасну цивілізацію є фундаментальним. 

Також на уроках  дітей вчать, що СРСР самотужки переміг гітлерівську Німеччину, заперечуючи факти союзу двох тоталітарних імперій — радянської та нацистської — у 1939–1941 роках.

Під час таких «бесід» російські «вчителі» заперечують існування української нації та перекладають вину за повномасштабну війну, розв’язану Росією, на українську державу.

«Це свідома політика геноциду,  направлена на знищення самоідентифікації цілого покоління українців. Кожен причетний до цих «бесід» нестиме покарання за злочини проти українського народу», — наголошують у ЦНС.

У Центрі також закликають громадян, яким відомі персональні дані, а також плани переміщення осіб, що здійснюють подібне насилля над свідомістю молодих українців, повідомляти інформацію через офіційний чатбот t.me/stop_russian_war_bot.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що окупанти звозять з Росії студентів-педагогів для «роботи з дітьми» на тимчасово захоплених територіях України. Як повідомляв ЦНС, це відбувається у межах програми «педагогічний десант» «Фактично, гастролери з рф будуть проводити тут політику геноциду щодо знищення свідомості цілого покоління українців. “Педагоги” мають проводити саме ті уроки, де дітям будуть розповідати про їх приналежність до рф й перекладати відповідальність за війну на Україну», — зазначили в Центрі національного спротиву.

Фото: школа на ТОТ Донеччини / ілюстративне, з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
789
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду