detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
11.12.2023 13:08
Кучма припустив, що одержимість Путіна Україною може бути проявом психічного розладу
Кучма припустив, що одержимість Путіна Україною може бути проявом психічного розладу
Про це експрезидент України сказав в інтерв'ю британському виданню The Guardian.

Зацикленість президента Росії Володимира Путіна на Україні може бути проявом психічного розладу. Таку думку висловив другий президент України Леонід Кучма в інтерв'ю британському виданню The Guardian.

«Люди кажуть, що його (Володимира Путіна. — “ДМ”) одержимість Україною — це свого роду манія чи психічний розлад. Можливо, це правда», — сказав Кучма.

Український експрезидент також розповів, як і де зустрів перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. За його словами, 24 лютого 2022 року він разом із дружиною Людмилою перебував у центрі Києва, вони прокинулись від вибухів.

«Я був упевнений, що Путін здатний вторгнутися, але не впевнений, чи вирішить він вторгнутися, — сказав він. — …Це було жахливо, шок. Я бачив на вулиці два бомбардувальники, які пролетіли над моєю головою».

Путін ставить собі за мету не лише захоплення української землі, а й знищення «концепції» самої України як «конкурентної альтернативи Росії», переконаний Кучма. 

«Доказом цього є жахливі людські втрати та репутаційні жертви, на які Путін готовий піти заради цього», — вважає він.

В інтерв’ю Кучма також сказав, що уважно стежить за тим, як західні партнери надають Україні підтримку в протистоянні з Росією.

«Ми маємо сподіватися, що Байден зможе провести закон. США втратили Афганістан. Поразка України означає втрату США обличчям перед усім світом», — сказав другий президент України. На запитання, чи зможе Київ перемогти в умовах, коли міжнародна солідарність, здається, слабшає, він відповів: «Я вірю у перемогу. Я не можу існувати інакше».

Як повідомляв «Детектор медіа», у листопаді цього року вийшла нова книга Леоніда Кучми «Україна — не Росія. Двадцять років потому».

Раніше ми також писали, що, як випливає із розслідування Михайла Ткача «Батальйон Монако», Леонід Кучма — один із тих українських віпбіженців, які облюбували Лазуровий берег у Франції.

У серпні 2022-го Леонід Кучма дав «ВВС News Україна» перше інтерв’ю з початку повномасштабної агресії РФ проти України. У своїй публікації ми наводили головне з того, що сказав другий президент.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY