Путін у новорічному зверненні жодним чином не згадав про війну проти України, — ISW

Путін у новорічному зверненні жодним чином не згадав про війну проти України, — ISW

2 Січня 2024
4547

Путін у новорічному зверненні жодним чином не згадав про війну проти України, — ISW

4547
Диктатор лише дуже коротко подякував російським військовим за боротьбу за «правду та справедливість», а надалі зосередився на підкресленні національної єдності Росії.
Путін у новорічному зверненні жодним чином не згадав про війну проти України, — ISW
Путін у новорічному зверненні жодним чином не згадав про війну проти України, — ISW

Президент Росії Володимир Путін у своєму новорічному привітанні жодним чином не згадав про війну РФ проти України. Про це у своєму звіті повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Як пишуть аналітики, Путін у своєму щорічному новорічному зверненні 31 грудня конкретизував російські ідеологічні пріоритети на 2024 рік. При цьому він оминув будь-які згадки про війну проти України.

Інститут нагадує, що торік Путін вітав росіян з Новим роком у штабі Південного військового округу в оточенні військовослужбовців у формі та відкрито говорив про цілі Росії в Україні.

Натомість у привітанні з 2024 роком Путін стоїть сам на тлі Кремля і жодним чином не згадує про «спеціальну військову операцію». Він лише дуже коротко подякував російським військовим за боротьбу за «правду та справедливість», а надалі зосередився на підкресленні національної єдності Росії.

Путін також заявив, що 2024 рік буде в Росії «Роком сім'ї», наголосивши, що російська сім'я є опорою «багатонаціонального народу Росії», а Росія — це «одна велика країна, одна велика сім'я».

Відзначимо, у березні 2024 року в Росії пройдуть президентські вибори, на яких Путін розраховує здобути свій п’ятий термін на чолі Кремля. 14 грудня Путін провів так звану «пряму лінію» та щорічну велику пресконференцію. Для відбору питань для «прямої лінії» у Кремлі створили спеціальну «бойову групу». Це була перша велика пресконференція Путіна від початку повномасштабного вторгнення.

Пресконференція супроводжувалась скандальними коментарями на екранах та незручними запитаннями від народу, зокрема й щодо війни проти України.

При цьому, за даними соцопитування російського «Левада-Центру», на «прямій лінії» з Путіним найбільше росіян цікавить питання, коли і чим закінчиться війна з Україною.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4547
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
117 дн. тому
Яке важливе спостереження! Саме таке замовчування сприяє розкраданню України божими обрізаними.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду