Перед «прямою лінією» Путіна сайт Кремля атакували хакери, — телеграм-канали

Перед «прямою лінією» Путіна сайт Кремля атакували хакери, — телеграм-канали

14 Грудня 2023
1099
14 Грудня 2023
11:51

Перед «прямою лінією» Путіна сайт Кремля атакували хакери, — телеграм-канали

1099
Повідомляється, що внаслідок атаки офіційний сайт kremlin.ru працює, але зі значними перебоями.
Перед «прямою лінією» Путіна сайт Кремля атакували хакери, — телеграм-канали
Перед «прямою лінією» Путіна сайт Кремля атакували хакери, — телеграм-канали

Офіційний сайт Кремля зазнав хакерської атаки перед самим початком «прямої лінії» з Володимиром Путіним і працює зараз зі значними перебоями. Про це повідомляє російський телеграм-канал «База».

Як повідомляється на каналі, офіційний сайт kremlin.ru працює, але зі значними перебоями. Він погано завантажується чи відкривається через раз.

Найбільші проблеми спостерігаються при відкритті сайту з персонального комп'ютера. На смартфонах, стверджує телеграм-канал, вантажиться краще.

«За попередніми даними, сайт президента зазнав атаки», — пише «База».

Відзначимо, сьогодні президент Росії Володимир Путін проводить так звану «пряму лінію» та щорічну велику пресконференцію 14 грудня.

При цьому в Кремлі створили спеціальну «бойову групу», яка відбиратиме питання для «прямої лінії». «Бойова група» відкидатиме запитання, які «не мають жодного стосунку до того, що відбувається, а імітуватимуть щось чи сіятимуть паніку». Це буде перша велика пресконференція Путіна від початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, вранці 12 грудня в роботі оператора «Київстар» стався масштабний збій внаслідок потужної хакерської атаки. Лише близько 17:00 у середу, 13 грудня, низка абонентів «Київстару» почали фіксувати відновлення мобільного зв’язку

Служба безпеки України відкрила за фактом атаки кримінальне провадження. За однією з версій, яку вивчають слідчі СБУ, за цією атакою можуть стояти спецслужби Росії. Згодом відповідальність за кібератаку на «Київстар» взяла група російських хакерів «Солнцепьок», що підтвердили у Службі безпеки України.

При цьому в «Київстарі» заперечили інформацію, начебто хакери заволоділи особистими даними абонентів. У компанії запевнили, що скриншоти, які публікують у телеграм-каналах, — фальшивка, абонентська інформація та персональні дані — у безпеці, а системи, у яких ці дані зберігаються, не постраждали від атаки.

Фото: сайт Кремля / скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1099
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду