Сергій Лещенко отримав майже 7 мільйонів гривень від «Укрзалізниці» за 2021-2022 роки

Сергій Лещенко отримав майже 7 мільйонів гривень від «Укрзалізниці» за 2021-2022 роки

1 Лютого 2024
2462
1 Лютого 2024
22:26

Сергій Лещенко отримав майже 7 мільйонів гривень від «Укрзалізниці» за 2021-2022 роки

2462
На сайті НАЗК оприлюднили декларації позаштатного радника голови Офісу президента, екснардепа та журналіста Сергія Лещенка про доходи від «Укрзалізниці», де він обіймає посаду заступника голови наглядової ради.
Сергій Лещенко отримав майже 7 мільйонів гривень від «Укрзалізниці» за 2021-2022 роки
Сергій Лещенко отримав майже 7 мільйонів гривень від «Укрзалізниці» за 2021-2022 роки

Позаштатний радник голови Офісу президента, колишній нардеп і журналіст Сергій Лещенко за 2021–2022 роки отримав 6,7 млн грн від «Укрзалізниці», де він обіймає посаду заступника голови наглядової ради. Відповідні декларації були подані 31 січня та оприлюднені на сайті НАЗК.

Так, у 2021 році «Укрзалізниця» виплатила йому 3,97 млн грн. Як зауважили в «Бізнес Цензор», декларація також свідчить про погашений Лещенком борг перед ексвласницею видання «Українська правда» Оленою Притулою, що на кінець 2020 року становив 3,78 млн грн. Раніше він пояснював, що позичив ці гроші для придбання квартири в центрі Києва у 2016 році.

У 2022 році Лещенко задекларував 2,77 млн грн гонорарів та інших виплат за цивільно-правовими правочинами від «Укрзалізниці». Окрім цього, того ж року він отримав:

  • 182,04 тис. грн зарплати за сумісництвом у ТОВ «Дабл сюітед продакшн» Андрія Фаворова;
  • 122,15 тис. грн доходу від зайняття підприємницькою діяльністю;
  • 24,09 тис. грн роялті від ТОВ «Офіс новин»; 
  • 17,15 тис. грн від ТОВ «Бізнесгруп».

У декларації також вказано, що станом на кінець 2022-го посадовець зберігав 18 тис. євро та 28 тис. доларів готівкою.

Нагадаємо, Сергій Лещенко є членом наглядової ради АТ «Укрзалізниця» з грудня 2019 року. На початку лютого 2022-го його обрали заступником очільника відомства. Окрім цього, з березня 2022 року Лещенко працює позаштатним радником голови Офісу президента та займається «розвінчуванням російський фейків та пропаганди».

Як повідомляв «Детектор медіа», з грудня 2023 року він також веде цикл щотижневих відеоінтерв'ю на каналі «УкрінформТБ» — «Лещенко запитує». За словами гендиректора агентства Олексія Мацуки, радник керівника ОПУ співпрацює з «Укрінформом» як позаштатний помічник з розвитку мультимедіа без заробітної плати та є ведучим власної відеопрограми про політичні та соціальні явища в українському суспільстві. 

Зазначимо, що перед обранням до Верховної Ради у 2014 році Сергій Лещенко довгий час працював журналістом. Свою кар'єру розпочав ще у 2000 році в програмі новин «Репортер» на Новий каналі. У тому ж році став кореспондентом інтернет-видання «Українська правда» та поєднував дві роботи до весни 2001 року.

Згодом упродовж 12 років він обіймав посади заступника головного редактора та спеціального кореспондента «Української правди» і займався журналістськими розслідуваннями.

Фото з фейсбук-сторінки Сергія Лещенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2462
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Петро
86 дн. тому
Всі гроші після погашення боргу за квартиру пан Лещенко напевно перерахував на ЗСУ? Пані Притула зрозуміло теж повернутий борг переказала десь на "Довгі руки ТрО"? Адже позичаюють тільки зайві кошти...
Федір
86 дн. тому
"Детектор", а дослідіть, будь ласка, ще питання про той гігантський таунхаус, за який цей альфонс Єрмака розрахувався з Притулою грошима Укрзалізниці. Чи Сєрлєщ лишив його Топольській (ділить з нею у суді?), чи забрав собі і сам тиняється вечорами по тих приміщеннях, лякаючи домових шаленим блиском окулярів? Це ж цікаво, друзі - дослідіть, будь ласка!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду