ВВС позначила на відео Крим як нібито окрему від України та Росії територію

ВВС позначила на відео Крим як нібито окрему від України та Росії територію

29 Листопада 2023
1898
29 Листопада 2023
16:10

ВВС позначила на відео Крим як нібито окрему від України та Росії територію

1898
На відео з наслідками шторму на Чорному морі ВВС підписувала постраждалі місця, вказуючи як окремі території Україну, Росію та Крим.
ВВС позначила на відео Крим як нібито окрему від України та Росії територію
ВВС позначила на відео Крим як нібито окрему від України та Росії територію

Британська телерадіомовна корпорація BBC позначила у своєму відео Крим, поруч із Росією та Україною, так наче це окрема країна, не вказавши, що півострів є частиною України. Про це повідомляє ІМІ.

У своєму профілі в інстаграмі BBC News оприлюднила відео з наслідками шторму на Чорному морі в Росії та Україні. Місця, які постраждали від шторму, редакція ВВС підписувала, вказуючи країну та місто: «Сочі, Росія»; «Одеса, Україна»; «Севастополь, Крим»; «Євпаторія, Крим».

При цьому на момент публікації цієї новини згадуваний допис із профілю редакції зник.

Нагадаємо, раніше карту України без Криму публікувала низка іноземних ЗМІ, такі як словенський телеканал РТВ СЛО, німецький канал ARD, французько-німецький канал ARTE, британський суспільний мовник BBC, американський канал CNN, іспанська телерадіокомпанія RTVE, французька газета Le Monde тощо.

Практично в усіх цих випадках редакції виправляли мапу, переважно пояснюючи це технічною помилкою, і просили вибачення.

Крім того, подібні інциденти траплялись на онлайн-платформі BlaBlaCar, офіційному сайті Олімпійських ігор 2020, у популярного американського ютуб-блогера MrBeast та інших.

Нещодавно схожий інцидент трапився і на сайті Європарламенту — він опублікував мапу, на якій не включив Крим до складу України. Згодом публікацію видалили і попросили вибачення.  

Нещодавно ВВС разом із Reuters втрапили в черговий скандал у зв’язку з висвітленням війни в Україні. Низка українських медійників обурилась тим, як іноземні колеги подають інформацію про загибель на окупованих територіях України російського пропагандиста Бориса Максудова та артистки Поліни Меньших, які незаконно приїхали до України разом з окупаційною армією. На думку українців, західні ЗМІ подають це так, ніби погана українська армія жорстоко вбила невинних журналіста та актрису.

Фото: скриншот видаленого відео / інстаграм BBC News

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1898
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду