Ведучого BBC усунули від ефіру після звинувачень у купівлі в підлітка фото сексуального характеру

Ведучого BBC усунули від ефіру після звинувачень у купівлі в підлітка фото сексуального характеру

10 Липня 2023
2296
10 Липня 2023
17:43

Ведучого BBC усунули від ефіру після звинувачень у купівлі в підлітка фото сексуального характеру

2296
Корпорацію критикують за неналежну реакцію на скандал та вимагають від неї прозорого розслідування.
Ведучого BBC усунули від ефіру після звинувачень у купівлі в підлітка фото сексуального характеру
Ведучого BBC усунули від ефіру після звинувачень у купівлі в підлітка фото сексуального характеру

Одного з телеведучих британської медіакорпорації BBC відсторонили від роботи через звинувачення в тому, що протягом кількох років він платив підлітку за інтимні фотографії. BBC вже почала розслідування того, що сталося, але ім’я ведучого не розкриває.

Про звинувачення на адресу ведучого стало відомо з публікації The Sun. Мати постраждалого підлітка, стать якого не уточнюється, повідомила таблоїду, що за останні три роки співробітник корпорації заплатив її дитині близько 35 тисяч фунтів стерлінгів (близько 45 тисяч доларів). За її словами, виплати почалися, коли підлітку було 17 років, і гроші він витрачав на наркотичні речовини.

The Sun зазначає, що йдеться про людину, яка «відома мільйонам» телеглядачів, і вона не з’явилася у вечірньому ефірі після того, як звинувачення проти неї були оприлюднені.

В іншій публікації The Sun стверджується, що мати підлітка знайшла в його телефоні скриншот відеодзвінка, на якому ведучий BBC сидить у нижній білизні на дивані в себе вдома, «готовий до того, що моя дитина виступить перед ним». За словами жінки, у спілкуванні з підлітком ведучий не приховував особистість і навіть надсилав свої фотографії з роботи.

   Читайте також:

Мати стверджує, що її дитина, якій на сьогодні вже виповнилося 20 років, показала виписки з онлайн-банку зі звітами про перекази. «Все, чого я хочу, щоб ця людина перестала платити моїй дитині за інтимні фотографії і перестала фінансувати пристрасть до наркотиків», — заявила вона The Sun, підкресливши, що не прагне залучати до розслідування правоохоронні органи. Сім'я підлітка стверджує, що поскаржилася керівництву BBC на ведучого ще 19 травня, але від роботи його не усунули. Тоді мати вирішила надати історії розголосу.

Після публікацій The Sun кілька телеведучих BBC — Райлан Кларк, Джеремі Вайн, Нікі Кемпбелл та Гарі Лінекерпочали заперечувати свою причетність до скандалу. Нікі Кемпбелл повідомив, що поскаржився в поліцію на анонімний обліковий запис у твітері, в якому припустили, начебто підлітку платив саме він.

BBC, яка фінансується, зокрема, за рахунок телевізійного збору з жителів Великої Британії, вже розкритикували за те, як вона поводиться на тлі скандалу. Зокрема, корпорацію звинуватили в тому, що ведучий продовжив працювати після того, як мати підлітка розповіла про інцидент її керівництву. Тепер BBC закликають діяти оперативно і відкрито: розкрити більше деталей і відзвітувати, які кроки зроблено.

9 липня міністр культури Великої Британії Люсі Фрейзер провела термінову нараду з генеральним директором BBC Тімом Дейві. Той запевнив, що корпорація розслідує претензії швидко і чуйно. Незабаром BBC офіційно повідомила, що усунула від ведення ефіру ведучого, щодо якого пролунали звинувачення, та на додачу до власного внутрішнього розслідування повідомила про ганебну історію у поліцію.

У листі співробітникам медіакорпорації Тім Дейві заявив, що BBC ставиться до звинувачень «надзвичайно серйозно». Він наголосив на важливості конфіденційності та засудив чутки, які поширюються в інтернеті про ведучих BBC. За словами гендиректора, представники корпорації розбираються в ситуації після того, як отримали скаргу від матері підлітка, і зв'язалися з його сім'єю. У свою чергу журналісти BBC пообіцяли висвітлювати цей випадок так само неупереджено, як і будь-який інший.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав про те, що Львівський муніципальний мистецький центр звинуватили в поширенні порнографії через журнал «Грішниця».

Також ми повідомляли, що петиція про легалізацію еротики та порно в Україні на сайті президента набрала необхідні 25 тисяч голосів. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2296
Читайте також
21.02.2023 18:23
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду