У Хабаровську вихованців дитсадка нагородили грамотами з українським тризубом

У Хабаровську вихованців дитсадка нагородили грамотами з українським тризубом

12 Грудня 2023
6711
12 Грудня 2023
14:10

У Хабаровську вихованців дитсадка нагородили грамотами з українським тризубом

6711
Завідувачка дитячого садка та інструктор з фізкультури, «розуміючи свою відповідальність за інцидент», написали заяви про звільнення.
У Хабаровську вихованців дитсадка нагородили грамотами з українським тризубом
У Хабаровську вихованців дитсадка нагородили грамотами з українським тризубом

В одному з дитячих садків у російському Хабаровську учасникам змагань роздали грамоти з державною символікою України — гербом та прапором. Про це пише «Медуза».

За інформацією видання, в управлінні освіти міста 11 грудня повідомили, що причиною «неприпустимої ситуації» на змаганнях, у яких брали участь вихованці кількох дошкільних закладів, стала помилка інструктора з фізкультури з дитячого садка № 122. Співробітниця дитячого садка, заявили в управлінні освіти, «завантажила шаблон грамоти в інтернеті, роздрукувала та принесла на змагання».

Грамоти були вилучені, розпочато перевірку обставин «надзвичайної події». У місцевому управлінні освіти пообіцяли провести бесіди та іспити з приводу знання російської символіки з усіма співробітниками освітніх закладів міста.

12 грудня мер Хабаровська Сергій Кравчук оголосив, що завідувачка дитячого садка та інструктор з фізкультури, «розуміючи свою відповідальність за інцидент», написали заяви про звільнення. Також Кравчук заявив, що приносить вибачення вихованцям дитячого садка №122 та їхнім батькам.

«Мною прийнято рішення про проведення додаткових заходів щодо завдань патріотичного виховання з колективами всіх дошкільних освітніх закладів міста Хабаровська», — відрапортував мер.

У російських пропагандистських ЗМІ, зауважує «Медуза», регулярно з’являються сюжети щодо скарг громадян на використання української символіки. Так, у травні цього року повідомлялося, що в Татарстані дитячий колектив виступив у костюмах жовто-синього кольору на тлі банера «Zа мир». Представникам будинку культури міста Агриз, де проходив концерт, довелося пояснювати, що жодного політичного забарвлення костюми не мали. «Випадково це все, у нас район трохи бідний, що у нас є, то й одягаємо, без політичного забарвлення», — пояснили тоді журналістам в адміністрації будинку культури.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в тимчасово окупованому Бердянську до Дня Незалежності України місцеві встановили синьо-жовтий прапор.

Читайте також:

Фото: телеграм-канал «Дерзкий Хабаровск»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6711
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Подолянка
141 дн. тому
На далекому сході 85% та 2/3 жителів північних районів рф - українці, тож нічого дивного тут не має а кров -не водиця. Це б тією силою та вийти на протести проти братовбичої війни. Та стидно за кравчука, який прислужливо вибачається, мабуть, з переляку.
Катани
141 дн. тому
Все верно, хабаровский край хочет в Украину. Все против путинистов, разворовавших россию и незаконно вторглись в независимую Украину. Военным рф нужно срочно бежать с территории Украины, путинисты их обманули лживой пропагандой
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду