У ВВС кажуть, що понад рік намагалися взяти інтерв'ю у Путіна, але отримували відмову

У ВВС кажуть, що понад рік намагалися взяти інтерв'ю у Путіна, але отримували відмову

7 Лютого 2024
1278
7 Лютого 2024
13:18

У ВВС кажуть, що понад рік намагалися взяти інтерв'ю у Путіна, але отримували відмову

1278
Головна міжнародна телеведуча СNN каже, що компанія й надалі проситиме про інтерв'ю з Путіним, «як і робить це вже роками».
У ВВС кажуть, що понад рік намагалися взяти інтерв'ю у Путіна, але отримували відмову
У ВВС кажуть, що понад рік намагалися взяти інтерв'ю у Путіна, але отримували відмову

Британський суспільний мовник ВВС повідомив, що за останні півтора року відправив кілька запитів до Кремля, щоб домовитися про інтерв'ю з президентом Росії Володимиром Путіним, але щоразу отримував відмову.

Про це повідомив редактор ВВС у питаннях Росії Стів Розенберг у відповідь на заяву американського ведучого Такера Карлсона, начебто інші західні журналісти жодного разу не намагалися взяти інтерв’ю у Путіна.

«За останні 18 місяців ми подали кілька запитів до Кремля. Для нас [відповідь була] завжди “ні”», — написав він у соцмережі X.

Головна телеведуча міжнародних новин СNN Крістіана Аманпур також назвала цю заяву Карлсона абсурдною.

«Це абсурд — ми й надалі проситимемо про інтерв'ю [з Путіним], як і робимо це вже роками», — цитує її британська Telegraph.

Як пише ВВС в матеріалі, присвяченому анонсованому інтерв'ю, Такер Карлсон неодноразово із симпатією відгукувався про Путіна і не приховує своєї антипатії до президента України Володимира Зеленського, називав його диктатором і висловлювався про нього неприйнятно.

Нагадаємо, вчора, 6 лютого, стало відомо, що ексведучий телеканалу Fox News Такер Карлсон узяв інтерв’ю у Володимира Путіна в Москві. Перед цим скандально відомий журналіст анонсував свою розмову з російським диктатором та міжнародним злочинцем у відеозверненні на своєму сайті. 

У цьому зверненні він звинуватив американські ЗМІ в «корупції» за те, що вони не бажають розмовляти з Путіним і охоче публікують інтерв'ю з Володимиром Зеленським, які він назвав «підлесливими розмовами», які втягують США у війну у Східній Європі.

Крім того, прокремлівський ведучий повідомив, що попросив про інтерв’ю і президента України Володимира Зеленського. І висловив сподівання, що той прийме цю пропозицію.

Читайте також: 

Як повідомляв «ДМ», торік, у лютому 2023 року, британська служба BBC запросила в прямий ефір російського депутата й телеведучого-пропагандиста Євгенія Попова. Ведуча британського мовника розпитувала в чоловіка Скабєєвої про виступ Путіна перед Федеральними зборами РФ.

Фото: скриншот з відео Такера Карлсона / Стів Розенберг, X

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1278
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду