Березовця та Яковину в Росії оголосили «іноагентами»

Березовця та Яковину в Росії оголосили «іноагентами»

29 Жовтня 2022
3090
29 Жовтня 2022
15:11

Березовця та Яковину в Росії оголосили «іноагентами»

3090
Журналіст «НВ» Іван Яковина, який понад 10 років працює в Україні, думає з цієї нагоди придбати монокль.
Березовця та Яковину в Росії оголосили «іноагентами»
Березовця та Яковину в Росії оголосили «іноагентами»

У Міністерстві юстиції Росії до реєстру так званих «іноземних агентів» РФ включили журналіста «НВ» та оглядача «Радіо НВ» Івана Яковину. Також у цьому переліку політолог, ведучий Прямого каналу Тарас Березовець, який нині захищає Україну на фронті.

Тарас Березовець та Іван Яковина вже відреагували на свій новий статус. «Компанія невідомих мені людей, окрім Яковини. Уточнення: я зараз не політолог, а офіцер ЗСУ. Тож розбиратися ми з Міністерством юстиції РФ, як і всіма каральними органами недокраїни, будемо по-іншому. По цеглинці, до фундаменту»,зазначив Березовець.

«Я тепер теж іноземний агент. Чесно скажу: це дуже приємно. Наче премію якусь отримав! UPD. Хочеться зробити щось іноагентське відразу... Якісь підступи зробити або щось на зразок того... Монокль куплю», – прокоментував Іван Яковина, який походить з Росії.

Також до переліку іноагентів увійшли засновниця телеканалу «Дождь» Наталья Сіндєєва і журналісти Єкатєріна Котрікадзе, Владімір Роменскій.

Нагадаємо, нещодавно до переліку фізосіб-«іноагентів» додали українського продюсера Олександра Роднянського. У цьому переліку також засновник українського видання «Гордон», журналіст Дмитро Гордон.

Зараз у четвертому російському реєстрі «іноагентів» вже сотні записів. Переважна більшість «ЗМІ — іноземних агентів» — не організації, а їхні працівники.Найбільше серед них російських медійників. Це журналісти Євгеній Кисельов та Матвій Ганапольський, блогер Юрій Дудь та головний редактор The Insider Роман Доброхотов та інші.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3090
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду