detector.media
20.11.2023 09:50
У Росії оголосили в розшук Джамалу
У Росії оголосили в розшук Джамалу
Нещодавно українська співачка була заочно заарештована російським судом.

Українську співачку Джамалу оголошено в розшук у Росії. Повідомлення про це з’явились на російських пропагандистських ресурсах «РИА Новости» і ТАСС.

«Як випливає з бази розшуку МВС Росії, Джамалу (справжнє ім'я — Сусана Джамаладінова) оголошено в розшук за кримінальною статтею», — йдеться у новинах росЗМІ. 

Видання «Медиазона» уточнює, що Джамалу оголосили в розшук з середини жовтня 2023 року. Її звинувачують у поширенні фейків про російську армію (ч. 1 ст. 207.3 Кримінального кодексу РФ). У листопаді співачку заочно арештував російський суд.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Росії оголосили в розшук колишнього радника Офісу президента України Олексія Арестовича. А до того міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук українську журналістку Яніну Соколову та ведучу телеканалу «1+1» Наталію Мосейчук

Нагадаємо, у 2016 році Джамала, представляючи Україну, перемогла в конкурсі «Євробачення» з піснею про сталінську депортацію кримських татар. Співачка також публічно засуджує російську анексію Криму.

У квітні минулого року також повідомлялося, що Джамалі заборонили в'їзд до Росії на 50 років.

Цього року альбом «Qirim» української співачки кримськотатарського походження Джамали включили до лонглісту премії Grammy в категорії «Best Global Music Album».

Фото: Джамала / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY