«Слідство.Інфо» нагородили премією від Центральноєвропейської ініціативи та Медіаорганізації Південно-Східної Європи

«Слідство.Інфо» нагородили премією від Центральноєвропейської ініціативи та Медіаорганізації Південно-Східної Європи

15 Листопада 2023
558
15 Листопада 2023
10:58

«Слідство.Інфо» нагородили премією від Центральноєвропейської ініціативи та Медіаорганізації Південно-Східної Європи

558
Нагороду для «Слідства.Інфо» отримала головна редакторка агенції Настя Станко.
«Слідство.Інфо» нагородили премією від Центральноєвропейської ініціативи та Медіаорганізації Південно-Східної Європи
«Слідство.Інфо» нагородили премією від Центральноєвропейської ініціативи та Медіаорганізації Південно-Східної Європи

У вівторок, 14 листопада, в Тирані (Албанія) відбулася церемонія нагородження лауреатів премії за журналістські розслідування від Центральноєвропейської ініціативи (CEI) та Медіаорганізації Південно-Східної Європи (SEEMO). Серед тих, кого відзначили премією, — «Слідство.Інфо». Про це команда проєкту повідомила на своєму сайті.

Під час нагородження головна редакторка «Слідства.Інфо» Настя Станко говорила про те, в яких умовах сьогодні працюють українські журналісти.

«Ми отримуємо цю нагороду в найважчих умовах для нашої країни і, мабуть, в найважчі часи для української журналістики загалом, і для української розслідувальницької журналістики зокрема. Ми працюємо під обстрілами, під час повітряних тривог. Минулу зиму ми працювали при блекаутах, ця зима прогнозується не кращою. Раніше ми розслідували корупцію у вищих ешелонах влади, зараз ми розслідуємо здебільшого воєнні злочини, вчинені росіянами на нашій території», — сказала Станко.

Очільниця «Слідства.Інфо» також зазначила, що попри війну вона разом з колегами продовжує стежити за тим, як українські чиновники розпоряджаються державними коштами, зокрема тими, що надають міжнародні партнери для підтримки України.

«Розслідувати, що відбувається з нашими грошима, грошима країн-партнерок України, чи йдуть вони справді на допомогу, — ми теж будемо і вже це робимо. Все це нелегко, маючи зовнішнього ворога і досі маючи загрозу втратити країну. Але наше переконання: не буде іншого часу, щоб розв’язувати проблеми в країні і щоб перемогти», — сказала Станко.

«Слідство.Інфо» також додає, що сьогодні, 15 листопада, головна редакторка агенції візьме участь у панельній дискусії «Як війна Ізраїлю та ХАМАС вплинула на висвітлення ЗМІ нападу Росії на Україну». 

Торік у Сараєво (Боснія та Герцеговина) редакторку-засновницю «Слідства.Інфо» Анну Бабінець відзначили нагородою CEI SEEMO за її відданість журналістським розслідуванням, а також за її поточну участь у наданні доказів воєнних злочинів проти українських цивільних.

«Слідство.Інфо» — агенція журналістських розслідувань, створена у червні 2012 року журналістами-розслідувачами Дмитром Гнапом та Анною Бабінець. Спочатку журналісти публікували переважно текстові розслідування, а з 2014-го року почали випускати щотижневу телепрограму на Громадському та Суспільному телебаченні, ведучим якої був Дмитро Гнап. У 2018 році агенцію очолила Анна Бабінець, тоді ж команда відмовилася від випуску щотижневої програми та зосередилася на глибоких фільмах-розслідуваннях. 

Команда отримала низку міжнародних та українських нагород: Investigative Reporters and Editors Award (2017) за фільм-розслідування «Вбивство Павла», DIG Award 2018, гран-прі конкурсу журналістських розслідувань ім. Василя Сергієнка (2019), Top 30 Under 30 від українського англомовного видання Kyiv Post (2019), нагороди за два фільми на Національному конкурсі журналістських розслідувань (2020), спеціальний приз Форуму репортерів Німеччини Reporter:innen-Forums (2022), нагорода від Міжнародного інституту преси — 2022 IPI-IMS Free Media Pioneer Award, відзнака Inge Feltrinelli Award (2023), нагорода від «Української правди» та Media Development Foundation (2023), «Честь професії» (2021,2023).

«Слідство.Інфо» є партнерським центром міжнародної мережі OCCRP, у співпраці з якою долучалося таких світових викриттів як «Panama Papers», «Paradise Papers», «Pandora Papers», «Russian Laundromat» та ін.

Нагадаємо, у червні цього року стало відомо, що колишня головна редакторка та воєнна репортерка Громадського Настя Станко стане новою головною редакторкою агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо». 

Фото: сайт «Слідство.Інфо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
558
Читайте також
21.06.2023 21:20
Валерія Буняк
Ольга Чорна
«Детектор медіа»
4 382
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду