Головною редакторкою «Слідство.Інфо» стане Настя Станко

Головною редакторкою «Слідство.Інфо» стане Настя Станко

21 Червня 2023
4384
21 Червня 2023
21:20

Головною редакторкою «Слідство.Інфо» стане Настя Станко

4384
Анна Бабінець залишається виконавчою директоркою видання. Наразі вона сконцентрується на стратегічному розвитку агенції.
Головною редакторкою «Слідство.Інфо» стане Настя Станко
Головною редакторкою «Слідство.Інфо» стане Настя Станко

Колишня головна редакторка та воєнна репортерка «Громадського» Настя Станко стане новою головною редакторкою агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо». Про це повідомили 21 червня під час святкування одинадцятої річниці з дня створення агенції, передає журналістка «Детектора медіа» Ольга Чорна. 

Станко очолить оновлену за останній рік команду медіа та займатиметься оперативним керівництвом «Слідства.Інфо».

Натомість Анна Бабінець, яка очолювала редакцію «Слідства.Інфо» понад пʼять років, залишається виконавчою директоркою видання. Через сімейні обставини вона сконцентрується здебільшого на стратегічному ровитку агенції. 

У коментарі «Детектору медіа» Анна зазначила, що Настя Станко як фахівчиня вже має авторитет серед членів команди «Слідства.Інфо». 

«У Насті є досвід та репутація в журналістиці. Вона крута репортажистка. І я вважаю, що репортажі зараз — чи не єдиний спосіб здобувати якусь ексклюзивну інформацію, яка згодом може стати сировиною для розслідувань. Тому що дуже багато реєстрів залишаються закритими, і нам важко як розслідувачам працювати. 

Настя дотримується стандартів журналістики, а ми в "Слідстві" завжди ставили це однією з планок. Я знаю, що вона суворо буде цього дотримуватися. 

І ми її навчимо чогось, і вона — нас. Це, зрештою, матиме хороший результат», — прокоментувала Бабінець.  

Своєю  чергою, Настя Станко прокоментувала свою нову посаду так: «Я знаю "Слідство.Інфо" з моменту його створення і захоплююсь роботою цих розслідувачів багато років, тому, в першу чергу, сама сподіваюся навчитись робити таку ж якісну розслідувальницьку журналістику, як роблять вони. Я також сподіваюсь, що зможу принести свої знання і досвід для розвитку команди "Слідства.Інфо", і ми вчитимемось разом одне в одного. Війна Росії проти України триває, і розслідувати воєнні злочини ми будемо ще багато років, на цьому я планую сфокусуватись, також хочу посилити напрям воєнного глибокого репортажу».

Також, за словами Насті, разом з нею до команди «Слідства.Інфо» доєднається відеограф «Громадського» Колян Пастико, який понад рік як режисер та оператор працював з нею у зоні бойових дій.

Нагадаємо, Настя Станко останні майже десять років працювала на різних посадах на «Громадському», півтора року була його головною редакторкою.

Журналістка висвітлювала події на Майдані, російську агресію на Донбасі та в Криму, була в полоні так званої «ЛНР». 

За розслідування «Злам» про події 20 лютого 2014 року під час Революції Гідності у 2016 році Станко разом з Ангеліною Карякіною отримала гран-прі фестивалю «Межигір’я fest».

У 2018-му в Насті Станко вийшло розслідування «Таємний ізолятор СБУ». Того ж року вона отримала Міжнародну премію за свободу преси в Нью-Йорку, а в 2019-му їй присудили нагороду за відвагу від International Women's Media Foundation. В Україні Настя Станко чотири роки поспіль ставала фіналісткою журналістського конкурсу «Честь професії». 

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року Станко зосередилася на воєнному репортингу, регулярно відвідує прифронтові території та публікує репортажі з гарячих точок.

«Слідство.Інфо» — агенція журналістських розслідувань, створена у червні 2012 року журналістами-розслідувачами Дмитром Гнапом та Анною Бабінець. Спочатку журналісти публікували переважно текстові розслідування, а з 2014-го року почали видавати щотижневу телепрограму на Громадському та Суспільному телебаченні, ведучим якої був Дмитро Гнап.. У 2018 році агенцію очолила Анна Бабінець, тоді ж команда відмовилася від випуску щотижневої програми та зосередилася на глибоких фільмах-розслідуваннях. 

Команда отримала низку міжнародних та українських нагород: Investigative Reporters and Editors Award (2017) за фільм-розслідування «Вбивство Павла», DIG Award 2018, гран-прі конкурсу журналістських розслідувань ім. Василя Сергієнка (2019), top 30 Under 30 від українського англомовного видання Kyiv Post (2019), нагороди за два фільми на Національному конкурсі журналістських розслідувань (2020), спеціальний приз Форуму Репортерів Німеччини Reporter:innen-Forums (2022), нагорода від Міжнародного інституту преси — 2022 IPI-IMS Free Media Pioneer Award, відзнака Inge Feltrinelli Award (2023), нагорода від «Української правди» та Media Development Foundation (2023), «Честь Професії» (2021,2023).

«Слідство.Інфо» є партнерським центром міжнародної мережі OCCRP, у співпраці з якою долучалося таких світових викриттів як Panama Papers, Paradise Papers, Pandora Papers, Russian Laundromat та ін.

Фото: сайт «Слідство.Інфо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4384
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду